"Türkiye batıyor ama biz olumluyuz"

Türkiye'nin 6 yıldır iflasa doğru gittiğini, kendi kararlarını veremez hale getirildiğini ve verdiği kararın da arkasında duramadığını söyleyen Şandır, yapıcı muhalefete devam edeceklerini belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Ülkenin iflasa doğru gittiğini belirten MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, kendilerinin yapıcı muhalefete devam edeceklerini söyledi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti sırasında bir açıklama yapan Mehmet Şandır, bazı çevrelerin kendilerini iktidarın paydası olarak gördüğünü söyledi. Kendilerinin "yapıcı muhalefet yaptığını" söyleyen Şandır, "Halkımızın ve ülkemizin menfaati için destek verdiğimiz konular var. Biz akıl vermeye, katkı vermeye devam edeceğiz. Ama yanlışlar karşısında da eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

Ülkemizdeki temel sorunlardan birisi, "yönetenlerin sorumluluk ahlakına sahip olmamasıdır" diyen Şandır, "Her olumsuzluktan her yönetici sorumlu olduğunu söylemek durumundadır'' dedi.

Türkiye'nin 6 yıldır iyi yönetilmediğini, iç ve dış borcun hızla arttığını, ülkenin geleceğinin tüketildiğini belirten Şandır, ''Türkiye ticari anlamda iflasa doğru gidiyor'' dedi.

''Türkiye bugün kendi kararını veremez, verdiği kararın arkasında duramaz hale geldi. Bu kadar borç, bu kadar cari açık olur ve üretmezsen ekonomin işte böyle dibe vurur. Dün hiç değilse kendi kararını verebilen bir Türkiye vardı" diyen Şandır, çiftçinin durumunun da göründüğü kadar iyi olmadığını söyledi.