Türkiye Başbakan'ı 'karşılıyor'! (Güncelleme 02:00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus'tan halka yönelttiği tehditlerin ve ülkeye döneceğinin açıklanmasının ardından halk padişahı karşılamaya hazırlanıyor.

Güncelleme 02:00
Cnntürk’te haber programına katılan gazeteci Akif Beki ve Nagehan Alçı yurda dönen Erdoğan’ın yeni bir balkon konuşması yaparak herkesi kucaklayacağını iddia etti.

Beki de, Alçı da ısrarla Atatürk Havalimanı’nda toplanan kitlenin AKP’li yöneticilerin istememesine rağmen AKP’lilerin sosyal medya üzerinden kendiliğinden örgütlendiğini ileri sürdü.


Güncelleme 01:50
Ankara Tunalı Hilmi Caddesi yakınlarında bir araya gelen halk, “Diktatör istifa!” sloganı atıyor.


Güncelleme 01:18
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Başbakan Erdoğan’ı bekleyen AKP’liler polislere çiçek uzatarak, “Polise uzanan eller kırılsın” sloganı atıyor.

AKP’lilerin “Erdoğan’ı yedirmeyiz”, “Yurtta Tayyip cihanda Tayyip” pankartları açtığı gözlendi.


Güncelleme 01:05
CNN Türk muhabiri havaalanına giderek Erdoğan'ı karşılayan kitle için 'yüzlerce kişi' dedi.


Güncelleme 00:51

AKP "bindirilmiş kıta" çağırmaya devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'ndan belediye çalışanlarına giden mesaj:

"Dünya lideri, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saat 01:30'da Atatürk Havalimanında karşılıyoruz. (GOP Meydanı ve gençlik merkezi önünden otobüsler kalkacaktır) Haydi Gaziosmanpaşa liderini karşıla. Dr. Erhan Erol Belediye Başkanı"


Güncelleme 00:17

Ankara Kızılay'dan:


Güncelleme 00:06

Antalya bugün Başbakan'ı eylemle karşıladı.

Bugün saat 21.00'den başlayarak tencere tava eylemleri başladı. Aynı anda arabalar kornalarıyla eyleme katıldılar. Eylem bir saat kadar sürdü.

Gezi parkı eylemlerinin ilk gününden başlayarak dolu olan Cumhuriyet Meydanı bugün de kalabalıktı. Sık sık '' Hükümet istifa'', '' Tayyip İstifa'', ''Tayyip Amerika'ya Fethullahın yanına'' sloganları atıldı.

Antalya Halkevleri ve Öğrenciler çadırıyla oradaydılar. TKP de bir sohbet masası oluşturmuştu. Yine TKP'nin gerçekleştirdiği yürüyüş meydanda ve şehirde coşku ile karşılandı.


Güncelleme 00:03

Gaziantep'ten bir görüntü:


Güncelleme 23:50

Ankara'daki mahallelerden on binlerce kişi Kızılay'a akıyor.


Güncelleme
Taksim Meydanı'nda "boyun eğme" sesleri


Güncelleme 23:38

Başbakan Erdoğan’ın yurda dönmesiyle birlikte yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli de de eylemlere devam edildi.

İzmit’in merkez mahallelerinden biri olan Yahya Kaptan`da saat 21:00`i gösterdiğinde vatandaşlar tencere ve tavalarla yürüyüşe geçti. Binlerce kişi ‘’Hükümet istifa’’ sloganlarıyla Yahya Kaptan`da eylemlerine devam ediyor.

İzmit Cumhuriyet Parkı`nda toplanan yaklaşık 500 kişi de AKP faşizmine tepkilerini dile getiriyor. Halk Cumhuriyet parkında masa açarak gezi parkına gönderilmek üzere kitap topluyor.

Kocaeli’nin darıca ilçesinde dün başlayan eylemler bu gecede devam etti. Eylemciler başbakanın istifa etmesi gerektiği düşüncesinde.

Halkın eyleme en yoğun katıldığı ilçelerden biride Çayırova. Saat 20.30’da yan yana gelen halk Cumhuriyet, Emek ve Adem yavuz mahallelerinin bütün caddelerini gezerek ‘’Diktatör Başbakan istemiyoruz’’ sloganları atıyor. Halka evlerden de yoğun destek var. İktidara geldiği günden beri verdiği hiçbir sözü tutmadığını bildiren Çayırova halkı, Başbakanı halk getirdi yine halk götürecek diyor. Eylem 3. Saatini doldurmak üzere. Eyleme katılımlar artıyor.


Güncelleme 23:34

Bursa'da Saat 19:00'da BAOB (Bursa Akedemik Odalar Birligi) önündeki özgürlük ve demokrasi meydanında TMMOB ve baro üyeleri toplandı. Burada yapilan konuşmalar ve atılan sloganlar sonrasinda üç fidan anıtına dogru 20:30'da yürüyüşe geçti. Yürüyüş sonrasında üç fidan anıtı çevreleyen parkta çadır kurmuş olan direnişçilerle buluşuldu.


Güncelleme 23:14

Ankara Tunalı Hilmi Caddesi:

Keçiören:


Güncelleme 23:06

Dikmen'den binlerce kişi Kuğulu Park'a yürüyor.


Güncelleme 22:50

Ankara Çetin Emeç Bulvarı'nda 10 binlerce kişi toplandı.


Güncelleme 22:48

Ankara Tunalı Hilmi Caddesi:


Güncelleme 22:41

Ankara Çetin Emeç kavşağı:


Güncelleme 22:37

İstanbul İstiklal Caddesi:


Güncelleme 22:32

Ankara Çetin Emeç Bulvarı:

Dikmen'de 10 bine yakın yurttaş yürüyor. Yolu barikatla kapatan polis geri çekiliyor.


Güncelleme 22:28

Ankara Batıkent, metro durağına ulaştı. 7 bin kişi yürüyor.


Güncelleme 22:26

Keçiören'den yürüyen 6 bin kişi Etlik'e ulaşmak üzere.


Güncelleme 22:21

Halk eylemlerinin Çanakkale ayağına bu kez Tayyip Erdoğan'ın "karşılanması" damgasını vurdu. Yurda döneceği anons edilen Erdoğan, Halk Bahçesi'nde toplananlarca bir süre yuhalandı. Türkiye'nin pek çok kentinden polis şiddeti örneklerine yer verilen videoların gösteriminin ardından eylem, sloganlar ve çekilen halaylarla sonlandı.

Çanakkale'de yarın direnişin başından beri olduğu gibi 19.00'da Halk Bahçesinde buluşacak yurttaşların bu kez tencerelerini, tavalarını yanlarında getirmeleri istenerek protestonun bu şekilde süreceği açıklandı.


Güncelleme 22:16

İzmir Gündoğdu meydanında halk ilk günkü kalabalığını koruyor. Grevlerin ardından meydanda KESK'in kurduğu sahneden konuşmalar ve müzikler eşliğinde protestolar akşam saatlerine kadar sürdü. Kürsü'den müdahalenin bütün şiddeti ile devam ettiği Kızılay meydanına selam ve dayanışma sloganları atıldı.

Dokuz Eylül öğrencilerinin kurduğu bando ve sanatçılar ile bir kordonda kürsü kuruldu. Gündoğdu meydanına katılımlar sürüyor.


Güncelleme 22:10

Mamak Tuzluçayır'dan görüntü:


Güncelleme 22:05

Ankara 100. Yıl'da bine yakın kişi bu akşam da eylemde. "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atılıyor.


Güncelleme 22:03

Ankara Eryaman'da binin üzerinde yurttaş hükümet istifa sloganlarıyla yürüyor. Çok sayıda araçtan oluşan konvoyda kornalar çalarak yürüyenlere destek veriyor


Güncelleme 21:56

Ankara Sokullu'dan 3 bin kişi yürüyor. İlker'den de binlerce kişi yürüyor. Kitle Çetin Emeç'te birleşecek. "Hükümet istifa", "Diktatör istifa" sloganları atılıyor.


Güncelleme 21:53

Dikmen'de kitlenin üzerine araba sürüldü. Şans eseri yaralı yok. Yürüyüş devam ediyor.


Güncelleme 21:52

Ankara Batıkent'te 4 bin kişi meydandan Adnan Kahveci Parkı'na doğru "Hükümet istifa", "Diktatör istifa", "Gün geldi devran döndü halk AKP'den hesap soruyor" sloganları atılıyor.


Güncelleme 21:50

Keçiören İncirli'den Etlik'e doğru 5 bin kişi yürüyüşe geçti.


Güncelleme 21:47

Keçiören: Hükümet istifa!


Güncelleme 21:41

Dikmen halkı 2 bin kişiyle Sokullu Mehmet Paşa Caddesi'nde yürüyor.


Güncelleme 21:37

Ankara Dikmen'den görüntüler:

Keçiören İncirli:


Güncelleme 21:33

Tuzluçayır'da kurulan kürsüde müzik dinletisi başladı. 3500 kişi toplandı. Natoyolu'ndan da katılımlar var. Ege Mahallesi'nden de 2 bin kişi Tuzluçayır'a yürüyor.


Güncelleme 21:23

Ankara Kuğulu Park'ta binlerce kişi toplandı. Keçiören Danişmend'den bin kişi İncirli'ye doğru "Faşizme karşı omuz omuza" sloganıyla yürüyor.


Güncelleme 21:22

Ankara Dikmen'de de halk toplanmaya başladı.


Güncelleme 21:20

Ankara Keçiören'den bir görüntü:

Ankara Tuzluçayır'dan bir görüntü:


Güncelleme 21:15

Ankara Keçiören'de de halk toplanmaya başladı.


Tayyip Erdoğan'ın bugün Tunus'tan halka yönelttiği tehditlerin ardından tüm ülke Başbakan'ı karşılamaya hazırlanıyor.

Halk mahallelerde ve meydanlarda toplanmaya başladı.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)