Türkiye AKP'ye boyun eğmiyor: Dakika dakika tüm Türkiye'de yaşananlar Güncelleme: 02:00

Ülke çapında pek çok ilde üniversiteliler, liseliler ve halk AKP hükümetine karşı ayağa kalktı. An itibariyle pek çok yerde eylemler ve protesto gösterileri devam ediyor. Gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

Güncelleme 02:00
Bugün saat 6:00 da Niğde Cumhuriyet meydanında toplanıp oturma eylemine başlayan yaklaşık 100 kişilik grup gece boyunca eylemlerini halaylara, şarkılarla sürdürdü. Konfederasyonların 4 Haziran grev çağrısı üzerine yarın saat 3:30 da Niğde Eğitim Sen binası önünde buluşulacak.


Güncelleme 01:16
Gezi parkı direnişleriyle başlayan ve hükümetin savaş alanına çevirdiği bir çok noktada ki eylemler, daha kitlesel tepkilerle gün geçtikçe artıyor. Bursa'da 1 Haziran'da yapılan büyük eylemden sonra her akşam merkezi eylemlilikler devam ediyor.

3 Haziran akşamı Bursa Nilüfer'de Fatih Sultan Mehmet Bulvarında toplanan kalabalık, yaklaşık bir saat süren toplanmanın ardından sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Bursa Heykel Meydanında toplanacak olan diğer kitlelerle buluşma kararı alan kalabalık yaklaşım 20 km. yol kat etti. Yol boyunca "Boyun eğme, Memlekete sahip çık", "Hükümet istafa", "Katil Erdoğan", "Her yer Taksim, Her yer Direniş", "Taksim bizim, memleket bizim" sloganları atıldı.

Yaklaşık 9 bin kişiyle başlayan yürüyüş 3 saat sürdü. Heykel Meydanına gelen toplam 15 binin üzerindeydi. Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapatan kalabalığa yol boyunca destek geldi.

Heykel meydanında toplanan kalabalık aynı sloganları tekrarlayarak gece yarısına kadar alandaydı.


Güncelleme: 01:03
Bugün Gebze'de binlerce insan "Boyun eğme" pankartının arkasında "Hükümet istifa!", "Tayyip istifa!" sloganları eşliğinde AKP ilçe örgütüne yürüdü. Gebze'nin yerel gazetesi Demokrat Gebze, bu eylemi ''Gebze'yi karıştırmak istiyorlar'' manşetiyle haberleştirdi. Konuyla ilgili TKP ilçe örgütü bir kampanya başlatarak Demokrat Gebze Gazetesi'ni özür dilemeye davet etti, aksi takdirde bunun hesabının sorulacağını belirtti.

Gebze'de ayrıca gündüz yaşanan protesto gösterileri sırasında halk meydanda oturma eylemi yaptı. Halka metal işçisi Atalay seçkin hitap etti. Büyük bir coşkuyla alkışlanan konuşmasında metal işçisi Seçkin, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, işçi kenti Gebze’den AKP’ye karşı büyük bir direniş başlatacaklarını ve AKP faşizmine karşı işçi sınıfının gücünü göstereceğini söyledi.


Güncelleme: 01:00
Antalya'da eylemler pazartesi günü de devam etti. Akşamüstü saatlerinden başlayarak sokaklardan aralıklarla ''Tayyip istifa!'' sloganları atılırken, geçen arabalar korna çalarak protestolara katıldı. Yine saat 21.00'dan başlayarak evlerden tencere tava sesleri duyuldu ve ışık yakıp söndürme eylemleri yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı her akşam olduğu gibi kalabalıktı. Eylemciler sloganlar atarak geç saatlere dek meydandan ayrılmadılar. AKP il binası önünde akşam saatlerinde toplanan eylemciler il binasına saldırdılar. Polisin şiddetli müdahalesi sonucu gözaltı ve yaralanmalar yaşandı.


Güncelleme: 00:52
Kars'ta halk Taksim Direnişi'ni desteklemek ve selamlamak için 1 Haziran tarihinden itibaren iki eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemlerde "Faşizme karşı omuz omuza!" ve "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganları atıldı. AKP hükümetini istifaya davet eden topluluk Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.


Güncelleme: 00:39
İstanbul Beşiktaş'ta ortalığın sakin olduğu bildirildi. Balık Pazarı, Barbaros Bulvarı ve BKM tarafında durum sakin görünüyor. Bölgede üniformalı polis görülmediği belirtiliyor.


Güncelleme: 00:35
Adana Atatürk Parkı'nda 30 bini aşkın kişinin katıldığı bir yürüyüş gerçekleşti. Güney mahallelerinden on bine yakın bir kitle ise Atatürk Parkı'na yürüdü. Kuzey yönünde toplanıp Baraj Yolu üzerinden yürüyin bir diğer kitle AKP il binası civarından geri döndü. Bu sırada AKP il binasını taşlayan bir grup eylemciye ise polis müdahale etti. Çatışmalar sonrası polisin Atatürk Parkı'nda da eylemcilere saldırdığı bildirildi.

An itibariyle tekbirler getiren bir güruhun polis saldırısı sonrası dağılan ve yeniden toplanmaya başlayan eylemcilere saldırmaya başladığı belirtiliyor.


Güncelleme: 00:33
Ankara Büklüm Sokak'ta eylemciler polisle karşı karşıya geldi. Polisin attığı gaz bombalarının evlere isabet ettiği bildirildi. Polis halka ses bombalarıyla saldırıyor.


Güncelleme: 00:29
Antakya Uğurmumcu Bulvarı'na çekilen halk tekrar barikatlar kurup direniyor.


Güncelleme: 00:27
İTÜ Taşkışla Kampüsü'nden İnönü'ye inen yolda polisin sık sık gaz bombası attığı ve havada yoğun bir sis oluştuğu belirtiliyor. Gümüşsuyu tarafı ise sakinliğini koruyor.

İnönü Stadyumu önünde bir TOMA aracı ve 60 civarı polisin hazır beklediği de gelen bilgiler arasında.

Dolmabahçe-Beşiktaş yolunun açık olduğu ve bu bölgede polis olmadığı bildirildi.


Güncelleme: 00:19
Bugün Denizli Candoğan Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi "Hükümet istifa!" dedi. KESK'in grev çağrısında bulunmasının ardından hep birlikte Belediye önüne yürüyen kalabalık sık sık "Hükümet istifa!", "Katil ABD, işbirlikçi AKP!", "Katil polis hesap verecek!", "Her yer Taksim her yer direniş!", "Faşizme karşı omuz omuza!" sloganları attı.


Güncelleme: 00:17
Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi halkı, Taksim’deki direnişe destek olmak amacıyla sokağa döküldü. Binlerce kişi “Hükümet İstifa!” dedi.


Güncelleme: 00:15
Samsun Atakum'da eylemciler AKP ilçe binasına yürüdü. Kitle bina önünde "Hükümet istifa!" ve "İşte burası katil yuvası!" sloganları attı.


Güncelleme: 00:12
Gümüşsuyu Tarık Zafer Tunaya sokak tarafında yaklaşık on dakika önce polisin yoğun biber gazı kullandığı bildirildi. Ancak şu anda Gümüşsuyu yokuşunda durum sakin görünüyor.


Güncelleme: 00:03
İstanbul Beylikdüzü'nde kitle Haramidere'deki AKP binasının önüne ulaştığında, sivil giyimli polisler kitlenin içinde yere gaz bombaları bıraktı. Daha sonra AKP binasının önündeki sivil polisler laser pointer kullanarak gaz bombaları attı. Polislerin arkasında eli sopalı kişilerin bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Kitle Beylikdüzü'ne geri dönerek eylemi sona erdirdi.


Güncelleme: 23:54
AKP'nin polisi Antakya Armutlu'da Abdullah Cömert isimli 22 yaşındaki bir genci başından vurarak öldürdü! Cömert'in cesedi Devlet Hastanesi'nin morgunda tutuluyor.


Güncelleme: 23:51
İstanbul Beylikdüzü'ndeki polis saldırısı sonrasında kitle tekrar toplanarak AKP binasına yürüyüşe geçti.

Ankara Yüzüncü Yıl'da kitle polis müdahalesi karşısında dağılmadı. Daha sonra polisin geri çekilmesiyle birlikte dağılma kararı aldı.


Güncelleme: 23:48
İstanbul Bağcılar'da 21:00'da başlayan yürüyüş Bağcılar'da mahalleleri dolaşarak devam etti ve Bağcılar Meydan'da son buldu. Eyleme yaklaşık bin kişinin katıldığı belirtiliyor.


Güncelleme: 23:44
Antakya Armutlu'da cok sayıda gözaltı olduğu iddia ediliyor.

Ankara Kuğulu Park'ta yürüyen binlerce insana Kenedy Caddesinde polis yoğun biber gazı ve toma il müdahale ediyor

İstanbul Nurtepe Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi mahalleyi dolaşarak yürüyüş yapıyor.


Güncelleme: 23:41
Eskishir'de Espark AVM önünde yaklaşık 5 bin kişi protestolarını sürdürüyor, mahallerlerden insanlar gelmeye devam ediyor.


Güncelleme: 23:36
Dersim gaz bulutu altında, sokaklarda barikatlar var!


Güncelleme: 23:33
Zonguldak'ta saat 18:00 da yaklaşık 3 bin kişi Madenci Anıtı'ndan Valilik binası önüne yürüdü. Merkez karakolu ve AKP binası önünde uzun süre "AKP istifa!" sloganları atıldı.


Güncelleme: 23:31
Çorlu'da 30 bin kişi yürüyor. Faşist bir grup kitleye saldırmaya çalıştı ancak gözaltına alındı. Yürüyüş devam ediyor.


Güncelleme: 23:28
Ordu'da yaklaşık bin 500 kişi kent merkezinde yürüyüş yaparak AKP'yi protesto etti.


Güncelleme: 23:25
Bartın'dan halk Taksim'e ve Ankara'ya selam göndererek her gün sokaklarda olacağını dile getirdi. Slogan atan kitle hep birlikte AKP binasının önünde, Gün Doğdu marşı ve Çav Bella şarkısını söyledi.


Güncelleme: 23:23
Adana AKP il binası civarında çatışmalar başladı, polisin saldırdığı bildirildi.


Güncelleme: 23:21
Bakırköy'deki yürüyüş kitlenin sayısı artarak devam ediyor. Yaklaşık 5 bin kişi Bakırköy Meydanı'na geldikten sonra tekrar yürüyüşe başladı. Yolu kapayarak İncirli'ye doğru gidiyor.


Güncelleme: 23:18
Ankara Batıkent'te insanlar kalabalık gruplar halinde yürüyüşler gerçekleştiriyor. Meydanda toplanan kitleye araçlar konvoy halinde destek veriyor.


Güncelleme: 23:16
Adapazarı'nda saat 19.30'da toplanan yaklaşık 2 bin kişi AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Eylem boyunca "Hükümet istifa!", "Faşizme karşı omuz omuza!", "Sermaye defol, bu memleket bizim!" sloganları atıldı. Kitle AKP binasına yaklaşınca yüksek bir binadan bir provokatör "Hepiniz vatan hainisiz diyerek" eylemcilerin üzerine iki tane sandalye fırlattı. Eylem komitesinin sağduyulu davranmasıyla kişi linç edilmekten kurtuldu. Polisler provokatörü göz altına aldı. Eylem basın açıklamasının ardından bitirildi. Kitle şu anda Çark Caddesi'nde oturma eylemi yapıyor.


Güncelleme: 23:14
İstanbul Sultanbeyli'de Ahmet Yesevi Mahallesi Pirsultan Cem Evi önünde yüz kadar kişi tencere ve tavalarla eyleme destek veriyorlar.


Güncelleme: 23:11
Mersin Tarsus'ta kitleden ayrılıp AKP ilçe binasına yürümeye çalışan 600 kişilik gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Antakya Armutlu'da polisin sert müdahalesi sonucu birçok yaralı olduğu söyleniyor

Ankara Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki kitle polisin sert müdahalesinin ardından ODTÜ'ye geri çekildi.


Güncelleme: 23:09

İstanbul Bahçelievler'den Şirinevler'e yürüyen büyük bir kitleye Soğanlı girişinde döner bıçaklarla bir grup saldırdı. Kitle dağıldı.

Ankara Dikmen'den gelen büyük kitle Kızılay'a yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 23:05
Taksim Gümüşsuyu'nda İTÜ Makina Fakültesi önünde polis gaz bombası atmaya devam ediyor. İTÜ kantinine sığınan bir grup öğrenci gaz kokusunun kendilerine ulaştığını bildirdi.


Güncelleme: 22:59
Bursa Nilüfer'de yürüyen on binlerce kişi "Boyun eğme!" pankartının ardında yürüdü.


Güncelleme: 22:57
Bugün Kırşehir'de Ahi Parkı'nda toplanan kitle AKP il binasına yürüyüşe geçti. AKP il binası önünde basın açıklaması yapıldıktan sonra tekrar Ahi Parkı'na dönüldü. Eylemde "Kırşehir halkı olarak AKP hükümetinin derhal istifa etmesini istiyoruz" denildi. Son olarak eylemlerin her gün aynı saatte, aynı yerde tekrarlanması kararlaştırıldı.


Güncelleme: 22:55
Dersim'de çatışmalar devam ediyor. Ara sokaklarda polise karşı barikatlar kurulmuş durumda. Dersim belediye başkanı Edibe Şahin eylemcilere "çözüm sürecinde bu yaptığınız yanlıştır" deyince kitleden tepki gördü. İnsanlar belediye başkanına "şimdi de polis dostu mu oldunu?" diyerek tepki gösterdi.


Güncelleme: 22:53
Antakya Armutlu'da polis kitleye çok sert müdahale ediyor.


Güncelleme: 22:51
İstanbul Sarıyer'e bağlı Hisarüstü Mahallesi'nden Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri ve mahalle sakinlerinden oluşan 2 bin kişilik grubun Taksim'e varmasının ardından yarımşar saat arayla iki kalabaık grup daha Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Hisarüstülüler ve öğrenciler hala mahalle meydanında toplanmaya devam ediyor.


Güncelleme: 22:48
Ankara Eryaman'da 5 bine yakın kişi Göksu Parkı önünde toplandı. Bin 500 kişilik bir diğer grup ise Ayaş yolunu kapatmış durumda.

İstanbul Kurtköy'de Uydukent'ten Viaport'a 2 bine yakın kişi yürüdü.


Güncelleme: 22:46
Binlerce insan İstanbul Fatih emniyet binasina yürüyor. Kitlenin çok kalabalık olduğu belirtiliyor.

Bursa'da yaklaşık 20 bin kişilik kitle İzmir yolunu kapatarak Heykel'e yürüyüşe geçti. "Faşizme karşı omuz omuza!" ve "Tayyip istifa!" sloganları atılıyor. Heyke tarafında ise kitleyi bekleyen 10 bine yakın kişi olduğu bildirildi.


Güncelleme: 22:45
İstanbul Avcılar Parseller'den gelen 10 bin kişi Avcılar Merkez'deki grupla birleşerek "AKP istifa!" sloganları atıyor.


Güncelleme: 22:45
İstanbul Gümüşsuyu'nda İTÜ Makine Fakültesi içinde bir grup öğrenci polis müdahalesi üzerine öğrenci kantinie sığındı. Polisin binanın etrafını çevirdiği bildirildi. Öğrencilerin kurdukları reviri toplayıp bekleyişe geçtiği belirtildi.


Güncelleme: 22:44
Çorum'da 2 bin kişilik bir kitle AKP'ye karşı yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 22:43
Ankara Eryaman'dan binlerce insan akın akın Ayaş yolunu kapatmaya gidiyor.

İstanbul Beylikdüzü'nde 20 bini aşkın kişi E-5'i trafiğe kapayarak yürüyüş yapıyor.


Güncelleme: 22:41

Tekirdağ'da Tuğlalı Parkı'ndan yürüyüşe başlayan 5 bini aşkın kişi AKP Genel Merkezi'nin önünden sahile doğru ilerliyor.

Ankara'da 30 bini aşkın insan Kuğulu Park'taki on binlerle buluştu.


Güncelleme: 22:40

İstanbul Gümüşsuyu'nda polis Mete Caddesi üzerine gaz ve ses bombasıyla saldırdı. Polis geri çekildi. Göstericilerle polis arasında barikatlar bulunuyor.


Güncelleme: 22:37
İstanbul Tuzla, "Tayyip istifa!", "Diren Taksim!" sloganlarıyla inliyor.


Güncelleme: 22:37

Bahçelievler de binlerce kişi Soğanlı Meydanı'na yürüyor.

Güngören Tozkoparan'da yüzlerce insan Belediye Evleri'ne doğru yürüyor.


Güncelleme: 22:35

İstanbul Yenibosna'da yüzlerce insan Ar-El Koleji'ne yürüyor...


Güncelleme: 22:33
Eskişehir Göztepe Mahallesi'nde yaklaşık 500 kişi "Hükümet istifa!", "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganlarıyla yine toplanmaya başladı.


Güncelleme: 22:31
İstanbul Küçükyalı'da 8 bine yakın kişi yürüyüş yapıyor.


Güncelleme: 22:23
Vatan'da 5000 kişi yürüyor.

Çorum'da Mahsuni Parkı'ndan Devlet Hastanesi yönüne doğru 5000 kişi yürüyor. Halkın yoğun desteği var.

Çorlu'da eyleme katılım 30.000'e yaklaştı.

Sinop'ta yüzlerce kişi yürüyüşe başladı.


Güncelleme: 22:21
Okmeydanı'nda saat 21.00'da başlayan eylem halkın geniş katılımıyla devam ediyor. Yakşalık 5000 kişi mahalleyi dolaşarak yürüyüş yapıyor


Güncelleme: 22:14
Antakya Armutlu'da polis kitleye müdahale hazırlığında.


Güncelleme: 22:11
Esenyurt'ta halk sokakaları dolaşarak Esenyurt meydanına doğru ilerliyor.

Kağıthane'de Gültepe Yardımlaşma Derneği'nin de içinde bulunduğu 200 kişilik grup Ortabayır Mahallesi'nden Levent'e yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 22:10
Muğla'da 500 kişilik bir grup Sınırsızlık meydanında eylemde. Kötekli'den gelen grupla buluşmayı bekliyor.


Güncelleme: 22:01
Çukurambar'da Çankaya Belediyesi'ne ait bir çöp aracı yolu kapatarak polisin müdahale etmesine engel oluyor.

Kuğulupark'ta 10 bin kişi toplanmış durumda.


Güncelleme: 21:57
Hopa'da yüzlerce kişi Metin Lokumcu Meydanı'nda toplandı.


Güncelleme: 21:55
Buca: Şirinler ve Heykel'den gelen iki grup birleşti. Menderes caddesi trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 3000 kişi "faşizme karşı omuz omuza", "AKP gidecek bu iş bitecek", "hükümet istifa", "Diktatör Tayyip hesap verecek" sloganları atıyor.


Güncelleme 21:53
İzmir'de 10 bin kişi Hükümet Meydanı'na yürüyor.


Güncelleme: 21:46
Balıkesir'de AKP'liler eylemcilere saldırıyor.


Güncelleme: 21:44
Bayrampaşa 1000'den fazla insan Sagmacılar devlet hastanesi yolu üzerinden ilerliyor.

Arhavi: "Padişaha boyun eğmeyeceğiz", "hükümet istifa", "dereler özgürdür özgür kalacak" sloganları atılarak basın açıklamasın okundu. Toplanan kitle şimdi halaylar çekiyor.


Güncelleme: 21:41
Tunus caddesi ve Tunalı Hilmi caddesi civarında müdahale sertleşerek devam ediyor.


Güncelleme: 21:35
Binlerce Mersinli sahilden Barış meydanına doğru yürüyor.


Güncelleme: 21:32
Kartal Meydanı'nda binlerce kişi hükümet istifa sloganları atıyor.

Bakıköy'de de 5 bin kişi yürüyor. TKP binasından sarkıtılan "Bu halk padişaha boyun eğmez" pankartı büyük alkış aldı.

Tuzla halkı içmeler köprüsünde E5'i kapattı. Büyük bir kitle Aydınlıdan Tuzla'ya yürüyor.


Güncelleme: 21:33
Ankara Sokullu ve Dikmen caddelerinde toplanan bin civarı vatandaş "hükümet istifa" sloganlarıyla Kızılay'a doğru yürüyor.


Güncelleme: 21:27
Balıkesir'de Alperenler eylemcilere saldırdı.

Güncelleme: 21:25
Dersim'de binlerce kişi caddelerde yürüyor.

Bursa'da binlerce kişi Acemler'den Heykel'e doğru yürüyor.


Güncelleme: 21:23
Hisarüstü'nden binlerce yurttaş Taksim'e geldi. Gazın etkisi geçtikten sonra kitle yeniden Gezi Parkı'na döndü.


Güncelleme: 21:13
Kadıköy'de direnenlerin kürsüsü kuruldu. Yüzlerce kişi Boğa'da buluşuyor. Eyleme katılanlar üstlerine "Dikkat Çapulcu!" yazılı etiketler yapıştırıyorlar. Büyük coşkunun olduğu buluşmada "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet İstifa" sloganları atılıyor. Orhan Aydın kürsüden katılımcılara sesleniyor.


Güncelleme: 21:11
Dersimde polisle halk arasında çatışmalar sürüyor. Polis çok sert saldırıyor, halk direniyor.


Güncelleme: 21:09
Türkiye'nin dört bir yanında tencereler, tavalar, Tayyip istifa sesleri geliyor...

Tencere eylemi başladı halk sokağa dökülüyor.


Güncelleme: 21:05
Şu an Yüzüncüyıl'da halkın büyük desteği var kitleye, polis saldırısını sürdürürken, halk tencerelerle balkonda polislere tepki gösteriyor.


Güncelleme: 20:54
Taksim Gezi Parkı şu an boşaltı. Ortada polis olmamasına rağmen insanlar nefes alamaz hale geldi. Kitle ne olduğunu henüz anlayamadı.


Güncelleme: 20:53
Ataşehir İçerenköy Muhtarlık durağında halk yürüyüşe geçti. Oradan Kadıköy'e yürüyüş devam edecek.


Güncelleme: 20:52
Ankara'da kitle Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde barikat kurdu.

Güncelleme: 20:50
Polis Dolmabahçe'de kurulan barikatları kaldırıyor şu anda.


Beşiktaş'ta üçüncü günü geride bırakan polis saldırıları bugün yeniden başladı.


Güncelleme: 20:32
Trabzon'da KESK binasına sığınan eylemcilerin yaptığı Kınama Eylemi'ne yaklaşık 200 kişi katıldı. Kitle basın açıklamasının ardından yeniden KESK binasına girdi. Basın açıklaması sırasında bazı provokasyon girişimleri olduğu belirtiliyor. An itibariyle KESK binası çevresinde bir grup faşistin beklemekte olduğu, polisin ise bina giriş-çıkışını tuttuğu belirtiliyor.


Güncelleme: 20:28
Ankara'da polis, Tunus Caddesi civarında toplanan yaklaşık bin kişiye biber gazıyla müdahale etti.

Ayrıca Yüzüncü Yıl Pazarı yönünden gelip Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ne giren binlerce kişi yine polis müdahalesiyle karşılaştı.


Güncelleme: 20:25
İstanbul Kabataş'ta polis vapur iskelesine gaz bombası attı. Kadıköy'den gelen genç bir kadın gazlı müdahale sonucu astım krizi geçirdi. Bir doktorun müdahalede bulunduğu genç kadının durumunun iyi olduğu bildirildi.


Güncelleme: 20:19
Taksim Gümüşsuyu'nda polis küçük bir gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis Taksim yönünde ilerlemiyor. Gümüşsuyu yokuşu ile İnönü Stadyumu arasında polis ekipleri devriye geziyor.


Güncelleme: 20:15
Ankara Yüzüncü Yıl'dan Dikmen halkıyla buluşmak için Çetin Emeç'e binlerce kişi yürüyor.


Güncelleme: 20:10
OdaTV'de yer alan haberde göre Ankara'da polisin TOMA'larla gerçekleştirdiği saldırının durduğu belirtiliyor.


Güncelleme: 20:07
Bursa'da toplanan 2 bini aşkın kişi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yürüyor. Kitle Nilüfer'deki Üç Fidan Anıtı'na doğru ilerliyor.


Güncelleme: 20:05
Şu anda Antakya Armutlu halkı toplanmaya başladı. Polisin yoğun önlem aldığı belirtiliyor. Armutlu halkı "Hükümet istifa!" ve "Tayyip istifa!" sloganları atıyor.


Güncelleme: 20:00
Taksim Gezi Parkı ve meydan tarafında toplanan büyük bir kalabalık var. Düdükler, davullar ve "hükümet istifa" sloganları duyuluyor.


Güncelleme: 19:59
Dersim'de 3 bin kişi AKP il binasına yürüdü ve binayı taşlamaya başladı. Polis binayı koruma altına aldı ve eylemcilere müdahale etmeye başladı.


Güncelleme: 19:56
Tarsus meydanda gerçekleşen eyleme bine yakın kişi katıldı. Eylem sırasında TKP sözcüsü Orhan İnce bir konuşma yaptı. Giderek otoriterleşen AKP iktidarının halkı boyunduruk altına almaya çalıştığını ifade eden İnce'nin sözleri sık sık sloganlarla kesildi. Konuşmanın ardından sahneye orkestra çıktı. Eylemde "Boyun eğme!" ve "Memlekete sahip çık!" pankartları dikkat çekti.


Güncelleme: 19:49
An itibariyle Adapazarı'nda halkın da desteğiyle toplanan 2 bin kişilik eylemci grubu, AKP İl Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 19:46
Gaziantep'te Cumartesi günü Gezi Parkı eyleminde faşist gruplar tarafından yapılan saldırıda yaralanan iki yurttaş ve çok sayıda gözaltı için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe TKP, ESP ve EMEP il örgütleri katılırken bir çok futbol takımının taraftarı da, halkın da bu tür faşist saldırılara ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı ''faşizme karşı omuz omuza'' diyerek için yürüyüşe destek verdi.

Akşam saatlerine doğru Kırkayak parkında ateş yakıp halaylarla, sloganlarla AKP'ye karşı tepki gösterildi. Çok sayıda sivil polisin olduğu eylemde görüntü almaya çalışan polise taraftarlar ''kameraman bizi artist yapsana, kameraman bizi fişlesene'' diye tezahüratlarda bulundu. Kırkayak parkında bulunan eylemciler Gaziantep Üniversitesi önüne doğru yürüyüp eylemlerine devam ettiler.


Güncelleme: 19:34
İskenderun Şehit Pamir Caddesi'nde yürüyen 300 kişilik gruba polis müdahale etti. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildiği bildirildi. Müdahale sürüyor.


Güncelleme: 19:25
Adana'da onbinler yürüyor... Kitle artmaya devam ediyor...


Güncelleme: 19:20
Hisarüstü'nde yürüyüş başladı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle buluşan kitle 2 bini aştı. Taksim'e yürüyüş sürüyor.


Güncelleme: 19:19
Ankara Yüzüncü Yıl Pazarı'nda bulunan kitle yürüyüşe geçti. Yüzüncü Yıl içinden yürüyen kitle halkı da katılmaya çağırıyor. Grup, daha sonra Dikmen yönünden gelen diğer halk kitlesiyle buluşacak.


Güncelleme: 19:15
Evrensel'in haberine göre Çankaya Belediyesi’nde temizlik işçisi olan Muharrem Dalsüren polisin attığı gaz bombasının gözüne denk gelmesi nedeniyle gözünü kaybetti.

Çankaya Belediyesi’nin Sakarya Caddesi’ndeki yeni binasında çalıştığı sırada polisin attığı bombanın kapsülü gözüne Dalsüren'in gözüne isabet etti. Hemen Hacettepe Hastanesi’ne kaldırılan ve ameliyata alınan Dalsüren’in arkadaşları, “arkadaşımız gözünü kaybetti” dedi.

Güncelleme: 19:01
Adana'da halk AKP İl Başkanlığı'nın önünde eylem yaptı. On binin üzerinde kişinin katıldığı eylem sırasında "Bu halk sana boyun eğmez!" sloganları atıyor. Kitle Baraj Yolu'na doğru yürüyüşe geçti. Eylem devam ediyor.


Güncelleme: 18:56
Çağdaş Hukukçular Derneği'nin çağrısı üzerine saat 19:00'da İstanbul Barosu önünde buluşan grup Taksim Meydanı'na yürüyecek.


Güncelleme: 18:54
Ankara Siyasal'dan çıkıp Kızılay'a yürüyen eylemcler polisin akrep araçlarıyla müdahalesi sonucu dağıldı. Eylemciler bir araya gelmeye çalışıyor. Yer yer çatışmalar devam ediyor.


Güncelleme: 18:53
Adana Halkevi'ni kuşatan polis herkesi göz altına almaya çalışıyor.


Güncelleme: 18:50
KESK, Trabzon halkını bugün AKP'ye destek veren faşistlerce eylemcilere yönelik yapılan saldırılara karşı "Kınama Eylemi"ne çağırdı. Eylem saat 20:00'da Meydan Park'ta gerçekleştirilecek.


Güncelleme: 18:48
İskenderun Boyacılar parkında dün eylemcilere yönelik yapılan saldırı, şu anda protesto ediliyor. Basın açıklaması yapıldı.


Güncelleme: 18:44
Saat 18:00 sularında Taksim Gezi Parkı'nda toplanan liselilerin sayısı, İstanbul Erkek Lisesi ve Cağaloğlu Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla 3 bini geçti. Liseliler "hükümet istifa", "liseliler kudurdu biber gazı istiyor", "AKP'yi istemiyoruz" ve " sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım" sloganları attılar.


Güncelleme: 18:39
Trabzon'da polis kışkırtması sonucu eylemcilere saldıran faşist güruhun bir eylemciyi hafif şekilde yaraladığı bildirildi. KESK binasına sığınan eylemcilerin gergin bekleyişi sürüyor. Eylemciler bina girişine barikat kurmuş durumda. Polis faşist güruhu ısrarla dağıtmıyor.


Güncelleme: 18:31
Tarsus Yarenlik Meydanı'nda toplanan halk oturma eylemine başladı. Kitle giderek kalabalıklaşıyor ve AKP aleyhinde sloganlar atılmaya devam ediyor.


Güncelleme: 18:30
Sakarya'da emniyete çağrılan örgüt liderleri ve diğer kişiler serbest bırakıldı. Emniyet, dava açacağını söyleyerek eylem komitesini tehdit etti. Eylem komitesi Sakarya Halkına mutlaka 19:30'da Burger King'in önünde buluşmak için çağrı yaptı.


Güncelleme: 18:28
Ankara Sakarya Caddesi'nde polis aralıklarla eylemcilere saldırıyor. Bir kişi polis saldırısı sonucunda gözünden ciddi şekilde yaralandı.


Güncelleme: 18:24
Bolu'da 3 bin kişi liseli öğrencilerin çağrısıyla toplandı ve yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 18:09
Trabzon'da KESK binasına sığınan eylemcilerin gergin bekleyişi sürüyor. Binaya giriş-çıkışı engelleyen polisin, dışarıda bekleyen 200'e yakın faşist güruha müdahale etmediği bildirildi.

Polisin başından beri saldırgan gruba hiçbir müdahalede bulunmadığı belirtiliyor. Çevrede bulunan AKP yandaşı esnafın da eylemci gruba karşı saldırgan bir tavır takındığı gelen bilgiler arasında. Civardaki bakkal dükkanına sığınan bir eylemcinin dövülerek dışarı atıldığı bildirildi.


Güncelleme: 18:00
Mersin Tarsus'ta, yüzlerce kişi yürüyüşe geçti. Kitle "Boyun eğme!" ve "Diktatör çıldırdı!" pankartları taşıyor.


Güncelleme: 17:52
Sendika.org'da yer alan habere göre Ankara'da polis helikopterinden eylemcilerin üzerine gaz bombası atılıyor.


Güncelleme: 17:50
Bolu İzzet Baysal Caddesi'nde 200 lise öğrencisi oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem devam ediyor.


Güncelleme: 17:40
Trabzon Meydanı'nda TKP ve çeşitli sendikalara üye bir grup Gezi Parkı direnişi ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili sergi açtılar. Grup, saat 17:40'ta polisin provokasyonu sonucu 200 kişilik faşist güruhun bıçaklı sopalı saldırısına uğradı. Grubun yakınlarda bulunan KESK Genel Merkez binasına sığınmasının ardından faşist güruh buraya saldırdı ve çatışmalar bina içinde devam etti. Faşistler bir süre sonra dışarı çıkartıldı. Gergin bekleyiş devam ediyor. Gelişmeleri aktaracağız...


Güncelleme: 17:38
Ankara Yüzüncü Yıl Pazarı'nda ODTÜ ve Hacettepeli öğrencilerden oluşan kalabalık grubun bekleyişi devam ediyor. Kitle ODTÜ'den katılacak diğer öğrencileri bekliyor. Yüzüncü Yıl'da polis olmadığı ancak keşif helikopterlerinin uçuş yaptığı gelen bilgiler arasında.

Öğrenci grubu 18:30'da diğer öğrencilerle birlikte Yüzüncü Yıl'da buluşup Çetin Emeç Bulvarı'na doğru yola çıkacak ve burada Dikmen'den gelen halk gruplarıyla buluşup Kızılay Meydanı'na yürüyecek.


Güncelleme: 17:33
Akdeniz Üniversitesi'nde ÖGB ve Çevik Kuvvet geri çekildi. Öğrenciler kampüsten çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler.


Güncelleme: 17:28
Bugün gün içinde Batıkent'in Liselileri "Hükümet İstifa" Dedi!

Sabah saatlerinden itibaren birçok okulda toplanmaya başlayan liseliler "Tayyip İstifa, Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganlarıyla batıkent metroda buluştu.

Uzun bir güzergah boyunca yürüyen liseliler çevredeki insanlardan da büyük destek aldılar.

Eylem sonrasında Batıkent Nazım Kültürevi'nde buluşan liseliler günlerdir süren olayları ve bundan sonra daha çok insana ulaşabilmek için neler yapabileceklerini konuştular.


Güncelleme: 17:22
Ankara'da polis Kızılay Meydanı ve Ziya Gökalp Caddesi'nde gaz bombası, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırıyor.


Güncelleme: 17:11
Bugün saat 12:30'da Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Altıgen Kafe'de toplanan öğrenciler "Hükümet istifa!", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü!", "Faşizme karşı omuz omuza!" sloganlarıyla okulda bir protesto gerçekleştirdi. Protestoya akademisyenler de destek gösterdi.

Haydarpaşa Kampüsü'de ise protesto devam ediyor. Bir grup faşist ve cemaatçi grubun toplanmaya başladığı ve hükümeti protesto eden toplamı tahrik ettiği belirtiliyor.


Güncelleme: 17:03
İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde kalabalık bir grup liseli, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Meydanı yakınlarındaki Kordon bölgesinde de kalabalık bir grup liseli bulunuyor. Aynı bölgede AKP bayrağı olan bir grubun da slogan attığına dair iddialar var.


Güncelleme: 17:02
ODTÜ'den yürüyen kitle şu an tekrar bir araya gelmek için bekleyişe geçti.


Güncelleme: 17:01
Bugün saat 12.30'da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde de tıp öğrencileri ve sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi oturma eylemi yaptı.

Dün revirlere yapılan baskınlar ve doktorlara, tıp öğrencilerine yapılan saldırılar, orantısız aşırı güç kullanımı kınandı. Direniş devam ettikçe, sağlıkçıların her koşulda orada olacağı vurgulandı. "Hükümet istifa" ve "tıbbiyeli burada, hükümet nerede?" sloganları atıldı.

Gazi Tıp öğrencileri ve doktolar günlerdir Kızılay'da direnen halka sağlık desteği veriyor.


Güncelleme: 16:55
Ankara'da bir grup "polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak sopalarla kitleye saldırıyor.


Güncelleme: 16:13
Ankara'da liselilere polis çok sert saldırdı. Lise öğrencilerine TOMA'larla gazlarla saldırılıyor.

Hedef alarak gaz bombaları atıyor.

Ankaralılar büyük tepki gösteriyor. Çankaya Belediyesi'nde çalışan bir engelli yurttaş liselilere yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Panzerin üzerine çıkan engelli yurttaşa polis gaz sıktı, bunun üzerine halk büyük tepki göstererek, polisleri kovaladı.

Şu ana kadar iki kişinin ayağı kırıldı, bir kişinin de kafasına kapsül isabet etti.

Liseliler barikat kurdu ve direniyor.


Güncelleme: 15:50
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi öğrencileri okulda eyleme başladı. Yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubu yürüyüşe geçmek isteyince çevik kuvvet ve ÖGB’ler barikat kurarak grubu engellemeye çalıştı. Öğrenciler oturma eylemi yapıyor. Karşılıklı bekleyiş sürüyor.


Güncelleme: 15:42
Eskişehir yolunda yürüyen ODTÜ ve Beytepe öğrencilerine Armada yakınlarında müdahale edildi. Öğrenciler MTA’nın içine girdi. Yüzüncü Yıl’a geçiş yapılıyor.


Güncelleme: 15:39
Bağcılar Doktor Kemal Naci Ekşi Lisesi müdürünün öğrencileri tehdit ederek öğrenciler hakkında yasal işlem başlatacağını söylediği bildirildi.


Güncelleme: 15:38
Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi’ni müdür okula kilitlediği ve liselilerin Bakırköy’e yürümesine izin vermediği belirtiliyor.


Güncelleme: 15:37
Üsküdar’da öğrenciler Üsküdar meydanına slogan atarak yürüyor.


Güncelleme: 15:29
Konur ve meşrutiyette toplanan eylemci liseli gençlere polis ses bombası ve biber gazıyla müdahale edip dağıtmaya çalışıyor. Saat 14'ten beri dağılan liseliler tekrar bir araya geliyorlar.


Güncelleme: 15:25
Maltepe Meydanı'nda liseli öğrenciler 100'ü aşkın kişinin katılımıyla AKP'ye karşı eylem yapıyorlar.


Güncelleme: 15:22
Eyüp Rami Atatürk Anaolu Lisesi Öğrencileri okul çıkışı Gaziosmanpaşa Meydanı'na yürüyerek eylem yaptılar.


Güncelleme: 15:13
Cağaloğlu Anadolu Liseli yaklaşık 150 kişilik bir grupla okuldan alkışlarla çıkıp Taksim Gezi Parkı’na geçiyor.


Tüm Türkiye'de liseli öğrenciler AKP'ye karşı ayağa kalktı. Liseliler AKP'ye boyun eğmiyor. Ayrıntılar gelecek...