Türk: Türkiye halkı ile sorunumuz yok

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Aydın'da yaptığı konuşmada "Bizim Türkiye halkı ile bir sorunumuz yok" dedi.

DTP'li Ahmet Türk, DTP Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Halkımız bugüne kadar inkarcı, asimilasyoncu siyasetlere, anlayışlara, operasyonlara karşı hiçbir zaman taviz vermedi. Başını her zaman dik tuttu" dedi.

Demokrasi mücadelesinin büyük bir emek ve bedel istediğini belirten Türk, bugüne kadar özgürlük, barış, kardeşlik için büyük bedeller ödediklerini ve omuz omuza, yürek yüreğe mücadelelerini sürdüklerini söyledi.

Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesinde mutlaka başarıya ulaşacağına inandığını, çünkü haklı olduklarını ve taleplerinin de meşru olduğunu öne süren Türk, barışın, kardeşliğin, Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümünün tartışıldığı bir dönemde, Türkiye'de ırkçı, milliyetçi bir mantıkla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Hükümetin tasfiye planları yaptığını söyleyen Türk, "Bugün iktidar partisine baktığımızda, sorunun çözümü adına getirdiklerinin tamamen boş bir proje olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. Bu konuda görüşlerimizi açık bir şekilde ortaya koyduk. Barışa 'Evet', kardeşliğe 'Evet', çözüme 'Evet' ama tasfiyeye 'Hayır' diyoruz. Tasfiye mantığına 'Hayır' diyoruz. Bu mantık, tamamen bir tasfiye mantığıdır. Biz başından beri Kürtler olarak, barışı esas alıyoruz. Bizim Türkiye halkı ile bir sorunumuz yok. Türk kardeşlerimizle bir sorunumuz yok" dedi.

Önemli bir süreç içinde olduklarını ve bu sürecin barışa çevrilmesi için çaba gösterdiklerini bunun için dua ettiklerini dile getiren Türk, "Bin yıldır birlikte yaşamış, kader birliği yapmış halkların artık kardeşçe, özgürce yaşaması için koşulların yaratılması için çaba gösteriyoruz. Amacımız budur" dedi.
(soL - Haber Merkezi)