"Türk açılımı" müjdesi

Bakan Çelik, "Türk açılımı" için ilk adımı attıklarını açıkladı.

Bursa'da düzenlenen ve üç gün sürecek olan ''Yakın Tarihimizde Türk ve Müslüman Soydaşlarımızın Maruz Kaldığı İnsan Hakları ve İhlalleri'' konulu sempozyumda konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı"nın kurulmasına dair taslağı Başbakanlık'a ilettiklerini bildirdi.

Kurulması planlanan Başkanlık ile ilgili "Türk açılımı" için bir başlangıç olarak nitelendirdi. Çelik, "Bu arada, yoğun bir şekilde açılımları izliyorsunuz. Bu açılımlar Türkiye için önemlidir. Bu açılımlar olmalıdır. Ama Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar büyük bir coğrafyada hüküm sürmüş, yaşamış, soydaşlarımız vatandaşlarımız, akrabalarımıza karşı da bir Türk açılımının belki de bir başlangıcını bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Açılım"da sıra Türkler'de
Son dönemde AKP hükümetinin gündeminden düşmeyen "açılım" sürecine Kürtler, Aleviler ve Romanlar'dan sonra bir de Türkler dahil edildi. Devlet Bakanı Çelik'in "Türk açılımının bir başlangıcı" olarak değerlendirdiği "Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı"nın kurulmasıyla birlikte AKP'nin Türki cumhuriyetlerde yaşayan halkları da işin içine katması bekleniyor.
(soL - Haber Merkezi)