Türbanlı girilmez dedi görevinden alındı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde okula türbanla gelen Din Kültürü öğretmeni hakkında dilekçe veren öğretmen, müdür tarafından darp edildi. Öğretmen açığa alındı müdür ise görevinin başında.

soL (HABER MERKEZİ) Ayvalık İlçesi'nde okula yönetmeliği ihlal ederek türbanla gelip derse giren Din Kültürü öğretmenini şikayet eden sınıf öğretmeni Yüksel Ersin Ayar şikayet dilekçesi verince önce müdür tarafından darp edildi, sonra açığa alındı.

Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre din dersi öğretmenlerinden birisinin okula türbanlı gelip gittiğini tespit eden sınıf öğretmeni Yüksel Ersin Ayar, Müdür Ceyhun Ay'a bir dilekçe verip, "Yönetmeliğe aykırı bir duruma nasıl müsade ediyorsunuz?" diye sordu. Dilekçesine 20 gün boyunca yanıt alamayan sınıf öğretmeni Ayar, geçen 5 Mart'ta Müdür Ceyhun Ay ile makamında tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce öğretmen Ayar ve müdür Ay yumruklaştı. Kavga diğer öğretmenlerin araya girmesiyle yatıştırıldı. İki taraf da birbirlerinden şikayetçi olurken, Müdür Ceyhun Ay 7 gün, öğretmen Yüksel Ersin Ayar ise 3 gün "iş göremez" raporu aldı. Ayvalık Kaymakamlığı olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, sınıf öğretmeni Ayar açığa alındı.

Okulda yaşanan skandalın ardından Eğitim-Sen üyesi öğretmenler basın açıklaması yapıp sınıf öğretmeni Ayar'a destek verdi. Ayar'ın şiddete maruz kaldığını hatırlatan üyeler olayı protesto etti. Eğitim- Sen Balıkesir Şube Başkanı Sibel Tarakçı da, "Böyle bir yönetim anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Eğitim laiktir ve özgürdür. Okul yönetimi demokrat ve barışçıl olmak zorundadır. Öğretmen arkadaşımız, en temel hakkı olan bilgi edinme hakkını kullanmak istemiştir. Bu hakkı zorbalıkla yok edilmek istenmektedir. Konu yargıya götürülmüştür. Yargı süresi tamamlanıncaya kadar Okul müdürü Ceyhun Ay, derhal görevden alınmalı" dedi.

Kavga hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, derse türbanla giren öğretmen hakkında henüz soruşturma açılmadı.