TSK'dan 'şüpheli yarbay' açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili adı geçen yarbay konusunda açıklama yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Genel Kurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili adı geçen yarbay konusunda açıklama yaptı.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, basın brifinginde çeşitli konulara ilişkin soruları yanıtladı. Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda soruyu yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu iş için yeterli teçhizatı ve uzman personeli olmadığını mayınlı alanın 350 metre eninde ve 510 kilometre uzunluğunda geniş bir alan olduğunu belirtti. Tuğgeneral Gürak, bu işin modern mayın temizleme cihazları ve personeli bulunan NATO'nun yapması için Genelkurmay'ın daha önceden görüş bildirdiğini söyledi.

Gürak Ergenekon soruşturmasında Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgisi olduğu ileri sürülen Yarbay Mustafa Türkan Ecevit'in gemide görevli olduğu ve yurt dışından döndüğünde hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Diyarbakır'da bir uzman çavuşun okul basarak öğrenci dövmesiyle ilgili de açıklama yapan Gürak, Jandarma Genel Komutanlığı'nın inceleme başlattığını sözlerine ekledi.