TSK: Olayı koruculuğa bağlamak yanlış

Haftalık Bilgilendirme Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirme yapan Tuğgeneral Metin Gürak, Mardin'de yaşanan olayla ilgili konuşarak, olayın koruculuğa bağlanmasını yanlış buduğunu açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Hasan Tahsin Bilgi Merkezi'nde Haftalık Bilgilendirme Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirme yapan Tuggeneral Metin Gürak, Mardin'de yaşanan olayla ilgili görüşlerini açıkladı.

44 kişinin hayatını kaybettiği olaydan sonra koruculuk sisteminin tartışılmasının doğru olmadığının altını çizen Tuğgeneral Gürak, "olayın koruculuk sistemine bağlanması, önyargılı ve yanlıştır" dedi.

Başbuğ ABD'ye gidiyor
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Henüz programın netleşmediğini belirten Tuğgeneral Gürak, "Bu ziyaretle ilgili programla ilgili çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ABD'yi gitmesine ilişkin herhangi bir bilgisi bulunmadığını da belirtti.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara ilişkin bir soru üzerine telefon dinleme iddiasına dair görüşlerini bildiren Gürak, "TSK'dan emekli olmuş personelin kamu oyuna yansıyan görüş ve düşünceleri tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olup o görüşler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamız doğru değildir. TSK görev ve sorumluluk alanı kapsamında ve kendisine verilen yasal sınırlar içinde çalışmalarını ve ilişkilerini yürütmekte, olabilecek görüş ve önerilerini ilgili makamlara iletmektedir" dedi.

"Poyrazköydeki silahlarda takdir kamuoyunun"
Tuğgeneral Metin Gürak, Poyrazköy'de Ergenekon Soruşturması çerçevesinde yapılan aramalara ilişkin soru üzerine de arazinin yasak bölge olmadığını belirterek "Poyrazköy'de ikinci derece kara askeri yasak bölgesinin gündeme gelmesinin ana nedeni bu bölge içerisinde bulunan gömülü mühimmatın nerede olduğu ve buraya kişilerin serbestçe girip girememesiyle ilgiliydi. Bazı basın mensupları serbestçe gidip 3,5 saat gidip kalabilirken, bunu basın organlarında okumuşsunuzdur, diğer bazı basın mensuplarının bunu tam denemeden bu bölgeye girilemeyeceği sonucuna ulaşmaları gerçekten çok düşündürücüdür. Takdir kamu oyunundur" dedi.