Toptan'a göre Türkiye yakında AB üyesi olacak

TBMM Başkanı Toptan Türkiye'nin kısa zamanda AB üyesi olacağına inandığını söyledi ancak birliğin politikalarını yakından takip edenler için Türkiye'nin üyeliği zor.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM Başkanı Köksal Toptan Türkiye'nin yakın bir gelecekte AB üyesi olacağına inandığını söyledi. Fransa'da düzenlenen AB Meclis Başkanları Konferansı'na katılan Toptan yayınladığı bildiride şunları kaydetti:

"Bizler, Türkiye'de demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirecek adımlar atma konusunda kararlıyız. Avrupalı dostlarımızın da aynı kararlılıkla Türkiye'yi bu yolda destekleyeceğine ve Türkiye'nin çok uzak olmayan bir gelecekte AB'nin üyesi olacağına inanıyorum."

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Avrupali Meclis Başkanları onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Toptan AB genişleme süreci ve Lizbon Anlaşması'nı çok önemli bulduğunu kaydetti. Birliğin politikasını yakından takip eden uzmanlar ise Toptan'ın aksine Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin daha uzun bir müddet devam edeceği görüşünde.