TMMOB’dan Erdoğan’a cevap

Başbakan Erdoğan'ın, meslek örgütlerine yönelik “belediyeler bir de onlarla uğraşıyor. Her şeye ideolojik yaklaşıyorlar” sözlerine tepki gösteren TMMOB, başbakanın meslek örgütleriyle uğraşmak yerine kendi sözlerine kulak vermesi gerektiğini ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 13. İstişare toplantısındaki konuşmasında meslek örgütlerine yönelik "belediyeler bir de onlarla uğraşıyor. Her şeye ideolojik yaklaşıyorlar, yapacaklarımızı davalar açarak engelliyorlar" sözlerine TMMOB'dan cevap geldi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "Sayın Başbakan, bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlarının oluşturduğu meslek örgütleri ile uğraşmak yerine, onların bilim ve tekniğin ışığında geliştirdiği çalışmalara kulak verse, kentlerimiz de bu ülke de daha yaşanabilir olur" dedi.

TMMOB ve bağlı meslek odalarının çalışmalarını ve değerlendirmelerini bilimin ve tekniğin ışığında sürdürdüğünü vurgulayan Soğancı, "TMMOB bilimin ve tekniğin ışığında doğruları söylemekten, bu alanda hukuksal mücadelesini sürdürmekten vazgeçmeyecektir. Siyasi iktidar, çalışmalarını sürdürürken meslek odaların bilimsel görüşlerini almaya yatkın olsa, meslek odalarının uyarılarına kulak verse Sayın Başbakan'ın sözünü ettiği davalara da gerek kalmayacaktır" dedi.

TMMOB, son 2 yıldır kentlerde "kent sempozyumları" düzenlenmekte olduğu bilgisini vererek, yerel yönetimlere ilişkin çözüm önerilerini, bilim adamları ve kentte yaşayanlarla birlikte oluşturduklarını açıkladı. Açıklamada "Bugüne kadar, Bursa, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Bodrum, Denizli, Adana, Mersin ve Samsun'da düzenlenen bu sempozyumlara İzmir, Diyarbakır ve Kırklareli ile devam edeceğiz. Ankara'da 20 Şubat'ta düzenleyeceğimiz Yerel Yönetimler Sempozyumu ile de kentlerde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.