THY'den hayırlı yolculuklar

Bir DHMİ yöneticisi ve beraberindeki 9 kişinin, THY'nin verdiği bedava uçak biletleriyle yurt dışı gezisi yaptığı ortaya çıkınca, bu iki kurumun nasıl yönetildiği ve benzeri uygulamaların yaygınlığı konusunda kuşkular arttı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 yetkiliye, eşleriyle birlikte yaptıkları 4 günlük Bangkok gezisi için, Türk Hava Yolları (THY) tarafından ücretsiz uçak bileti verildiği ortaya çıktı. Toplam 10 adet uçak bileti tutarının yaklaşık olarak 40 bin YTL olduğu öğrenildi.

Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu, Kontrol Kulesi Şefi Salih Karagöz, Muhabere Müdürlüğü Teknisyeni Recep Tosun ve iki kişi daha eşleriyle birlikte, 4 Ağustos günü, THY uçağıyla Bangkok'a uçtu. Kendilerine verilmiş ekonomi sınıfı
ücretsiz biletlerini, herhangi bir ücret farkı da ödemeden business bilete yükselten grup, Türkiye'ye 8 Ağustos günü döndü. Grubun dönüş yolculuğunda da business sınıfı bilet ile uçtuğu öğrenildi.

Özrü kabahatinden büyük

Olcay Kılıçoğlu, konuya ilişkin soruları, bir iş gezisi nedeniyle Bangkok gittiklerini, orada bulunan bir havalimanını ziyaret edip yetkililerden bilgi aldıklarını söyleyerek yanıtladı. Kılıçoğlu, "sürekli olarak dünyadaki birçok havalimanını ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz sırasında çoğu zaman THY de dahil olmak üzere birçok havayolu şirketinden ücretsiz bilet kullanıyoruz. Ancak bu seferkinde, farklı olarak, eşlerimizi de yanımızda götürdük. THY'den bunun için bilet istedik, sağolsunlar bizi kırmadılar" dedi.

THY'nin, kurumla ilgisi olmayan kişilere de genel müdürlük onayıyla, "ikram pass" olarak bilinen ücretsiz bilet verdiği de öğrenildi. Kurumun bu uygulamadaki kriteri ise, ücretsiz bilet verilecek kişinin "şirkete faydasının dokunması".