Tekin'den "tek liste" açıklaması

Önder Sav'la aralarında liste çekişmesi yaşanan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret ettikten sonra, "Çift liste yok. Sayın Genel Başkanımızın listesi var, ona oy vereceğiz" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den "tek liste" açıklaması geldi.

Kılıçdaroğlu'yla görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, "Herhangi bir kavga söz konusu değildi. En azından bizim olduğu yerde kavga söz konusu değildi. Tabii olacak. Gayet normaldir. Büyük bir partiyiz.

Arkadaşlarımız çeşitli bölgelerden gelen il başkanlarımızın çeşitli talepleri olabilir. Örgütlerimizin talepleri olabilir. Sayın Genel Başkanımızla dün de görüştük, bu sabah da görüştük. Bizim maksadımız sayın Genel Başkanımızın rahat çalışabileceği bir listedir. Genel Başkana bıraktık. Listesini çıkaracak, hepimizin kabulüdür."

Tekin, ikin liste konusundaki soruya ilişkin ise, "İkinci bir liste söz konusu değil. Çift liste yok. Sayın Genel Başkanımızın listesi var, ona oy vereceğiz" yanıtını verdi.

"Değişim, yeni liste beklentimiz var"
Tekin, Genel Sekreter Önder Sav ile görüş ayrılığı olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise "Hiç kimseyle bizim kişisel bir çekişmemiz söz konusu değildir. Sadece taleplerimiz vardır. Değişim ve yeni bir liste diye daha 1.5 yıl öncesinden beklentilerimizi dile getirmiştik. Sayın Genel Başkanımız da bu doğrultuda bir liste hazırlamıştır" dedi.

(soL - Haber Merkezi)