TEDAŞ elektriği kaçak kullanıyor!

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’ye bağlı personelin oturduğu lojmanlarda, elektrik direğine kanca atmak suretiyle kaçak elektrik kullanıldığı açığa çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Adana'da faaliyet gösteren Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) lojmanında kaçak elektrik kullanıldığı açığa çıktı. TEDAŞ, Adana'da kaçak elektrik karşıtı kampanyalar yürütüyor, kentteki kaçak elektrik kullanım oranını yüzde 9.78'e düşürmekle övünüyordu.

TEDAŞ personelinin kaldığı lojmanlarda, sokaktaki elektrik direğine atılan kanca sayesinde apartmanların ortak kullandıkları elektriğin bedavaya getirdiği anlaşıldı. Akşam'dan Yener Ekinci'nin haberine göre bir lojman sakini, "Birer projektör gücündeki aydınlatma lambaları, akşam saat 18.00'den sabah saat 08.00'e kadar yanıyor. Apartman içindeki lambalar ve asansör bilinçsizce kullanılıyor. Kabloları 2007'de çektiler. Bazılarının evlerindeki elektriği de kaçak kullandıklarından şüpheleniyorum. Bana aylık 60 TL'nin altında fatura gelmezken, bazılarına 10-15 TL arasında gidiyor" dedi.

Skandal haberinin patlaması üzerine açıklama yapan TEDAŞ Adana Bölge Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, "Gerekli birimlere talimat verdim. Arkadaşlar herhangi bir yasadışı durum varsa gerekeni yapacak. Soruşturma başlattık" dedi. Lojmanda ikamet eden TEDAŞ Adana İl Müdürü ve Kaçak ve Kaçakla Mücadele Bölge Sorumlusu Yusuf Ziya Karataş ise "Usulsüzlük var. Konuyla ilgili soruşturmayı en kısa zamanda başlatacağım. Çevre aydınlatmasını sağlamak için bir kaçak hat çekilmiş" diye konuştu.