Tayyip'ten AB'ye mesaj: Nazlanmayın

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin üyeliği konusunda nazlandığını söyleyerek "Türkiye kaybetmez, AB kaybeder" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan, Conrad Otel'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve çeşitli sivil toplum liderlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'yle ilişkilerini değerlendirdi. Erdoğan, bazı Avrupalı liderlerin Türkiye'nin üyeliğine dair yaptıkları olumsuz açıklamalar değinerek "Bunlar bir nazlanmadır. Bazen önümüze Güney Kıbrıs'ı koyacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bütün bunlar yapılır da ne olur. Samimiyetle söylüyorum. Türkiye kaybetmez, AB kaybeder" dedi. Avrupa ülkelerinde bulunan Türkler için ise Erdoğan, bu kişilerin bulundukları ülkeye entegre olmalarını savunduklarını, ancak asimile edilmelerine karşı çıktıklarını belirtti. Afrika'da yapılan asimilasyon faaliyetlerinden bahseden Erdoğan, "Bizim ecdadımız yapmadı. Biz de bu noktaya gelmeyiz" dedi.
Avrupa Birliği'ne ilişkin açıklamalarının yanı sıra Erdoğan konuşmasında, İsrail'in kendilerini çok üzdüğünü belirtti. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Gazze saldırısından dört gün önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Hiç bu konulardan bahsetme, sonra git bombardımana başla. Böyle vicdansızlık olur mu? Tayyip Erdoğan duygusal konuşuyor veya sert konuşuyor deniyor. Ben bir babayım aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Tabii ki bir tavrımız olacak. Tabii ki bir bakışımız olacak" diye konuştu. Erdoğan, Gürcistan'da da aynı hassasiyeti gösterdiklerini vurguladı.