"Taş attığı için vuruldu"

15 Aralık'taki gösteriler sırasında göğsünden vurularak ölen muhtarın da gösterici olduğunu söyleyen ve işlenen cinayeti meşrulaştırmaya çalışan Muş Valisi, ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, önceki gün yaptığı basın toplantısında 2009 yılını değerlendirdi. Özellikle 15 Aralık'ta Bulanık ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bektaş, olaylar sırasında göğsünden vurularak öldürülen muhtarı suçlu buldu.

Taş attığı için göğsünden vurulmuş
Bulanık’ın Yoncalı beldesine bağlı Yenimahalle'de iki dönemden beri muhtarlık yapan Kemal Ağcan, 15 Aralık'taki gösteriler sırasında göğsünden vurularak ölmüştü. Ağcan'ın, olay günü kızına ilaç almak için ilçeye indiği bilinirken Vali Bektaş, “Yapılan incelemelerde kameralar, ölen Muhtar Kemal Ağcan’ın da olaylara katıldığını tespit etmiştir. Kameralar yalan söylemiyor. Yapılan incelemede Muhtar da olaylarda görünüyor" dedi. İlk başta Aycan'ın göstericilerden biri olmadığı bilgisini aldıklarını anımsatan Bektaş, "Ancak daha sonra kamera görüntülerine ulaşıldı. Bulanık'taki olaylarda ölen muhtarın da kamera görüntülerinde göstericiler arasında bulunduğu görülüyor" dedi. Yaptığı açıklama ile Ağcan'ın vurulmasını normalleştirmeye çalıştığı izlenen Vali Bektaş, vatandaşlara da "seslenmeyi" ihmal etmedi.

Vatandaş müsaade etmesin
Bir esnafın kalaşnikof ile göstericilere ateş ederek iki kişiyi öldürmesini basit bir olaymış gibi geçiştiren Vali, "Vatandaşın müsaade etmediği şey olamaz. Vatandaş, şehrine, menfaatine, geleceğine, huzuruna sahip çıkacak. Elbette bize düşen görevler de vardır. Bizim de eksiklerimiz vardır ama bütün bunları tamamlayacak olan vatandaş hassasiyetidir. Bunu da beklemeye hakkımız var. Umarız bu olay herkese bir ders olmuştur. Artık bedel ödemeye gücümüz de yok, lüksümüz de" dedi. Erdoğan Bektaş'ın, önce Dolapdere ardından da Muş'ta yaşananlara rağmen vatandaşa görev biçmesi dikkat çekti.

Soruşturma sürecek
Taş atan son kişinin bulunmasına kadar soruşturmanın süreceğini söyleyen Bektaş, "Eline taş alan adamın mazereti yoktur. O taş o ele alınmayacak. Hiç kimsenin bir başkasının dükkanını kırmaya, taşlamaya, yakmaya hakkı yoktur. Tabi bununla birlikte tutuklamalar da sürecektir. İlçede huzuru kaçıran ve bu ortamı yapan herkes cezasını çekecektir. Her şeye orada yeniden başlayacağız. Bu ilçe halkının gayreti ile olabilecek. İlçe halkına çok iş düşüyor. Halk bu tip olaylara imkan tanımaması gerekir" dedi.

(soL - Haber Merkezi)