Tarih Kurumu'na Türköne ve Pala atandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Zaman gazetesi yazarları Prof. Mümtaz'er Türköne ve Prof. Dr. İskender Pala'yı atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AKDTK) Yüksek Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliklerine
atamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Gül’ün, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Danışma Kurulu üyeliklerine Fatih Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ile ODTÜ'den Prof. Dr. Ayşe Ayata ve Prof. Dr. Necati Polat’ı, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Zaman gazetesi yazarları Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ve Prof. Dr. İskender Pala’yı seçtiği bildirildi.

Gülen Cemaati'ne ait Zaman gazetesinin yazarları olan Türköne ve Pala, Osmanlı övgücülüğü ile de tanınıyor.

Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ise Fatin Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğretim görevlisi. Açıkgenç, 2006 ile 2009 yılında Fatih Üniversitesi'nde Rektör Yardımcığı görevini yürüttü. Açıkgenç, 2 Mayıs 2004 tarihinde düzenlenen "Farklılıkların Buluşmasında Bediüzzaman Said Nursi'nin Rolü" konulu I. Ulusal Risâle-i Nur Kongresi'ne "Medeniyetlerin Buluşmasında Bediüzzaman Said Nursi'nin Rolü" başlıklı tebliğ sunmuştu. İslamcı çizgisi ile bilinen Milel ve Nihal Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor.

AKDTK, 12 Eylül darbesinin ardından 1983 yılında kuruldu.