Taksim'de saldırı, havalimanında şov

Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda bekleyenlere konuşma yaparken Taksim'de toplanan vatandaşlar polisin şiddetli saldırısına uğruyor.

(soL - Haber Merkezi) Miting alanı olmayan Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılanırken, Taksim Meydanı'nda şiddetli bir polis saldırısı yaşanıyor.

Mesai saatleri bitmeden boşaltılan Atatürk Havalimanı'na otobüslerle taşınan AKP'liler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladılar.

AKP'nin anonsçusu Erdoğan'ın konuşması öncesinde, otobüsün üstündeki bakanları ananos ederken "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdrim Naim Şahin diyerek" şeklinde bir anons yaptı. Sonrasında ise "eyvah" diyerek düzeltme yaptı.

Konuşmasında uluslararası kompla iddialarını sürdüren Erdoğan, operasyonu yürüten yargı mensuplarına yüklendi. Erdoğan operasyonlara ilişkin haber yapan basın kuruluşlarını ise "yandaş medya" ifadesiyle hedef aldı. Erdoğan konuşmasında partiden istifa eden eski bakanlara da yüklendi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Kardeşlerim bugün Sakarya’daydık. Gerçekten gerek Sakarya Üniversitesi gerek Sakarya Meydanı Bambaşka bir coşkuyu yaşadı bizimle birlikte. Biz her şey den önce bizler biz mizacı bir oluşumu istismar edenlere sözümüz var. Asla oraya gönül verenlere bizim sözümüz olamaz."

Kardeşlerim Türkiye bir değişimi bir dönüşümü yaşıyor. 11 yıldır bizden böyle bir sıçramayı beklemeyenler bizim böyle bir noktaya geleceğimizi tahmin etmeyenler oyunları bozulunca farklı yöntemlere başvurdular. Bu olay ulus bazda bir olay değildir, uluslararası boyutu vardır. Ama ulusal bazda da ne yazık ki bu işin taşeronları vardı. Siz isterdik ki aynı istikamete yönelen insanlar birbirini vurmasın. Biz ele ele vermeye mecburuz. Biz omuz omuza vermeye mecburuz.

Zira biz neyin kavgasını yapıyoruz. Tek mücadelemizi var. Önce insan sonra devlet. Biz sunu başardık. Devleti önceleyen değil insanı önceleyen bir anlayışı getirdik."

Bin size çok teşekkür ediyorum. Yola çıkarken söyledik ya biz bu millete efendi olmaya değil biz bu millete hizmetkar olmaya geldik dedik. Dikkat edin. Adını ne koydular. Yolsuzluk operasyonu koydular. Kardeşlerim. Bunun adını yolsuzluk operasyonu koyanlar yolsuzluğu içinde yaşana ta kendileridir.

"Egemenlik yargının değildir"
Geçmişte nelerin olduğunu nelerin bittiğini bilenlerdenim. Biz damdan düşerek geldik atama ile gelmedik. Millet burada. Egemenlik yargının değildir, yürütmenin de değildir. Egemenlik milletindir, milletin.

"Egemenlik yetkisi bana aittir diyen yargı hesap vermeli"
Egemenliği milletin elinden alan, egemenlik yetkisi bana aittir diyen yargı bunun hesabını o da vermelidir.

Bu millete gönül veren, hizmetkar olan insanlar akla hayale gelmez dosyalar neticesinde tutuklanıyorsa, onları mahkum etme hazırlığı yapılıyorsa burada bir bit yeniği var.

Dün İstanbul Başsavcısı’nın yaptığı açıklama çok manidardır. Adeta suçüstü yapmıştır. Gizlilik dosyası olanları bu zat bu adam göndermediği gibi basına sızdırıyor. Evet bakıyorsunuz medya, bu medyanın da hangi odaklı olduğunu biliyoruz, bunların içinde yandaş medya da var sermaye ile birlikte odaklana medya da var. Şuanda isim vermeyeceğim vakti geldiğinde o isimleri de açıklayacağım.

"Bize ihanet edenlere de hala beraber yürüyelim demeyiz"
Şu ana kadar bizimle görev yapan eski arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar ne derse desin bu davada beraber bir yerlere geldik. Bizimle bu yola çıkıp ta kusura bakmasınlar yolculuk esnasında bize ihanet edenlere de hala beraber yürüyelim demeyiz. Onları da kapının kenarına koyarız. Çünkü millet siz partimize ihanet edin diye oyları vermedi. Partinin bir iç disiplini vardı, bakanlıktan ayrılana kadar her şey cici güzel bakanlıktan ayrıldıktan sonra bakıyorsun ben filanca bakanı beğenmedim. Senin böyle bir yetki mi var ya önce haddini bil.