Taksim’de 4+4+4 protestosu

AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemine karşı veliler ve öğrenciler bugün eylemdeydi. Oldukça kitlesel geçen eylemde gerici ve piyasacı 4+4+4 sisteminin durdurulması için mücadelenin süreceği belirtildi.

AKP’nin 4+4+4 sistemine karşı verilen mücadele sürüyor. Bugün Taksim’de oldukça kitlesel geçen eylemde veli ve öğrenciler “4+4+4 sistemini durduracağız” dedi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, Devrimci-Sağlık İş, Enerji-Sen, Sine-Sen TÜMTİS ve Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri gibi birçok kurumun katıldığı eylemde Taksim’den Galatasaray Lisesi önüne bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi başlarken basın açıklamasını okuyan öğrenci velisi Hüseyin Kargın, AKP’nin yükselen itirazlara rağmen 4+4+4 dayatmasını sürdürdüğünü dile getirdi.

AKP’nin yeni eğitim sisteminin henüz uygulanmadan çöktüğünü belirten Kargın, sisteme yönelik eleştirilerin artmasının ardından Başbakan’ın halka saldırmaya başladığını ifade etti.

Başbakan’ın yaşları ilkokula başlamak için uygun olmayan çocuklara “geri zekalı” dediğini vurgulayan Kargın, bu ucube sistemin çocukların üzerine çökmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Gerici ve sermaye yanlısı bu yasanın durdurulması için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten Kargın, çocukların kindar ve dindar nesiller olarak yetiştirilmesini izin vermeyeceklerini dile getirdi.

(soL – İstanbul)