Tacizci Hüseyin Üzmez: ‘Artık şeriat gelmeli’

Küçük yaşta kızı alıkoyma ve cinsel istismardan dolayı 14 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onaylanan eski Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, polisler tarafından “aranırken” Sözcü gazetesine röportaj verdi. Üzmez, bu ceza bana vız gelir derken, Türkiye’ye artık şeriat gelmesi gerektiğini söyledi.

Küçük yaşta bir kıza “cinsel istismar” ve “alıkoyma” suçundan 14 yıl hapis cezası alan Hüseyin Üzmez, polisler tarafından bir türlü bulunamazken, Sözcü gazetesine röportaj verdi. Üzmez, “Bu ceza bana vız gelir. Önemli olan şeriat kanunlarıdır. O yüzden bu ülkeye daha fazla gecikmeden şeriat gelmeli. Daha bunun için ne bekleniyor? Memleketin daha fazla mahvedilmesine seyirci mi kalınacak” dedi.

Polisler tarafından “aranırken” bir bakımevinde Sözcü gazetesine röportaj veren Üzmez, günde 8-10 gazete aldığını ancak kendisi hakkında tutuklama kararı verildiğini bilmediğini söyledi.

Taciz ve istismar suçları Yargıtaca onaylanan Üzmez şu açıklamalarda bulundu:

“Bana cezayı verilecekse, Şeriat kanunlarına göre verilmeliydi. Ben bu cezayı tanımıyorum. O yüzden İslam Devleti bir an önce kurulmalı ve şeriat hükümleri A’dan Z’Ye kadar eksiksiz uygulanmalıdır. Türkiye, Şeriatı uygulamak için daha ne bekliyor anlamadım. Şeriat uygulanırsa sevinirim. Şeriat yalnız Türkiye’de değil, ABD’de bulunan Müslümanlar için de geçerli olmalı”