"Susturulmam lazımsa icabına bakarlar"

Ergenekon operasyonunu ile ilgili değerlendirme yapan KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kendisini Ergenekon operasyonuna dahil etme gayretlerinin boşuna olduğunu bildirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Denktaş kendisini operasyonla ilişkilendiren iddia ve yorumların hatırlatılmasına karşılık "Denktaş'ı da bunun içine koyalım deyince, Ergenekon Denktaş'lı oluyor. Çıkarırsan Denktaş'sız oluyor. İlhan Selçuk'u koydular, İlhan Selçuk'lu oldu. Bu böyle bir şey. Beni dahil etmeye çalışıyorlarmış. Söyledim, boşuna gayret... Biz Türkiye aşığıyız, anavatan için çalıştık. Kıbrıs meselesi de anavatana pahalıya mal olmasın diye, anavatanın söylediği doğrultuda yürütülmüştür. Bunun ötesinde hiçbir şey bulamazlar" dedi.

Tutuklanan emekli askerler Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'la tutuklanmalarının ardından bir teması olmadığını söyleyen Denktaş, "Ama bunlar bizim aziz dostlarımız. Yani Türkiye'nin bütün sivil ve askeri üst kademesiyle yıllardır temas halindeyim. Kıbrıs'a gelip hizmet etmiş olanlarla kardeş gibiyiz. Bunların ötesinde yakıştıracakları bir şey yok. Biraz fazla karışıyorum galiba, onun için susturulmam lazımsa icabına bakacaklar" dedi.

Denktaş, Kuddusi Okkır'ın ölümününden de bahsederek, Ergenekon operasyonunda insan hakları açısından sorgulanması gereken durumlar olduğunu hatırlatarak "Türkiye, Guantanamo'yu bir model olarak alamaz" yorumunda bulundu.