Suriyeliler Türkiye sınırı geçti

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istediği öne sürülen bir grup, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye girdi.

Suriye’nin Yayladağı ilçesine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grubun, ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istedikleri gerekçesiyle Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye sınırını geçtiler.

Suriye vatandaşlarının yetkililerle görüşmek istemesi üzerine, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat’ın görüşme yapmak üzere sınıra gittiği, askerlerin bölgede güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

Spor salonuna getirildiler
Grup, Yayladağı Kaymakamı Polat'ın kendileriyle görüşmesinden sonra, minibüslerle ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu'na getirildi.

Sınırı ilk aşanların ardından da gelenler olduğu, kayıt altına alınan sayının 234 kişi olduğu bildirildi.

Ankara'da zirve
Suriye'deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında gelişmelerin değerlendirileceği toplantı yapıldı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer katıldı.

Suriye'den Türkiye'ye olası göçe karşı alınacak önlemlerle ilgili hazırlıkların yapıldığı da belirtildi.

Suriye'de yaşanan gelişmeleri okumak için tıklayınız.

(soL-Haber Merkezi)