Suriye’den vatandaşlarına çağrı: ‘Güvenlik nedeniyle Türkiye’ye yolculuk etmeyin’

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Erdoğan hükümetinin barışçıl gösterilere katılan halka karşı aşırı şiddet kullandığına dikkat çekerek, güvenlik nedeniyle Suriye vatandaşlarına Türkiye'ye yolculuk etmemelerini önerdi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Türkiye'nin bazı illerindeki güvenlik durumları nedeniyle Suriye vatandaşlarına Türkiye'ye yolculuk etmemelerini önerdi.

Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre Bakanlık’ta yetkili bir kaynak konuya ilişkin yaptığı açıklamada Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nın, Türkiye'nin bazı illerindeki güvenlik durumlarından dolayı vatandaşların can güvenliği ve selametlerine özen olarak bu süreç içinde Türkiye'ye yolculuk etmemelerini önerdiğini belirtti.

Kaynak, Recep Tayyib Erdoğan hükümetinin barışçıl gösterilere katılan halka karşı kullandığı aşırı şiddete dikkat çekerek, bu şiddet nedeniyle Türkiye'nin bazı illerinde güvenlik durumlarının son bir kaç gün içinde kötüye gittiğini, dolayısıyla Suriye vatandaşlarının bu süreç içinde Türkiye'ye yolculuk etmemelerinin güvenlikleri açısından daha doğru olacağına dikkat çekti.