Suphi Nejat Ağırnaslı'nın babası: 'Onun önünde saygıyla eğiliyorum'

IŞİD'in Kobane'ye dönük saldırılarında hayatını kaybeden MLKP'li Suphi Nejat Ağırnaslı'nın babası yayımladığı mesajda, "Oğlumu, yoldaşımı, Nejatımı Kobane’de kaybettim. Onun önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Kobane’ye yönelik IŞİD’in saldırıları 29. güne girerken ölüm haberleri de gelmeye devam ediyor. Dün gece ölüm haberi alınan isimlerden biri 30 yaşındaki Suphi Nejat Ağırnaslı. Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan Ağırnaslı 2011’de de KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Suphi Nejat Ağırnaslı’nın dedesi Niyazi Ağırnaslı ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatlığının yanı sıra TİP senatörlüğü yaptı.

Babası Hikmet Acun oğlunun ölümü üzerine yayınladığı mesajda “Oğlumu, yoldaşımı, Nejat’ı Kobani’de kaybettim” dedi. Baba Acun mesajında şu ifadelere yer verdi: “Oğlumu, yoldaşımı, Nejatımı Kobane’de kaybettim. Önünde çok parlak başka hayatlar varken o devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür. Tekrarı yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum."