Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul-Şişli'deki Genel Merkez binasında silahlı saldırıya uğradı.

Ayağından yaralanan Çelebi, ambulansla Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Çelebi'ye ayak bileğinden bir, bacağından 3 kurşun isabet ettiği bilgisi veriliyor. Çelebi şu saatlerde ameliyata alındı.

Olayın ardından yakalanan saldırganın 50 yaşlarında ve isminin Rıza Tunçbilek olduğu açıklandı. DİSK Genel Merkezi'nde polis soruşturmaya devam ediyor.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, saldırı anı hakkında basına bilgi verdi. Görgün, “Ateş açılması anında ben de yanındaydım. Silahını birden bire çıkardı ve ateş etmeye başladı. 4 el ateş etti, araya girmeye çalıştığımda silahı bana da doğrulttu. Ben sandalyeyi elime aldım. Korumaya da doğrulttu. O anda araya girip yakaladık ve teslim ettik. Süleyman Bey, belden aşağısından yaralandı. Silah hazırmış mekanizma sesi gelmedi. Çekti ve ateş etti" dedi.

DİSK Basın Danışmanı Fahrettin Erdoğan ise canlı yayına bağlanarak "Silah sesiyle yukarı çıktım. Şahsı 1-2 kez gördüm ama tanımıyorum. Başkanla görüşmek istemiş. Başkan'ın odasında meydana geldi olay. Bir şarjör boşaltmış galiba. Sol ayağında 3-4 kurşun var" dedi. Erdoğan, "Saldırgan gözaltında. Koruması vardı başkanın. Oda içerisinde tuttular. Her zaman erken gelen polisler bu defa buraya geç geldiler... " diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)