“Siyaset değerler üzerinden yapılmasın”

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, değerler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyerek “Sen anti laiksin, sen laiksin, sen milliyetçisin, sen değilsin, sen sağcısın, sen solcusun... Türkiye bunları terk etmek zorunda” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP'nin Arnavutköy ilçe binasının açılışında konuştu. Yazıcı, AKP'nin 7 yıl 4 aydır iktidarda olduğunu hatırlatarak, "Bu ülke 3 Kasım 2002'den beri çok iyi yönetiliyor" dedi. Yazıcı, 29 Mart'ta da milletin hizmetten yana oy kullanacağını söyledi.

Hayati Yazıcı, siyasetin değerler üzerinden yapılmasına karşı çıktı. Yazıcı, "değerler" tanımına örnek olarak "laik, anti-laik, milliyetçi, sağcı, solcu" gibi politik kategorileri verdi. Yazıcı, "Arzumuz o ki, Türkiye'de siyaset değerler üzerinden yapılmasın. 'Sen anti laiksin, sen laiksin, sen milliyetçisin, sen değilsin, sen sağcısın, sen solcusun...' Türkiye bunları terk etmek zorunda. Bu ülkede herkes vatanperverdir. Herkes Cumhuriyet'in niteliklerini kazanım olarak kabullenmiş durumda. Siyasi partiler bunları tartışmamalı. Siyasi partiler projeleriyle milletin önüne çıkmalı. Projeler, hizmet anlayışı ve vizyonlar yarışmalı. İnşallah 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde bu mantalite içerisinde hareket ederek Türkiye'yi daha iyi noktalara, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine hep beraber taşıyacağız" şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da açılıştaydı. Aksu, konuşmasında "konuşmakla, laklakla vakit geçirmediklerini, iş yaptıklarını" söyledi. Aksu, "İstanbul'da 6 yıl içinde yapılan hizmetlerin yüz binde birinin dahi anlatılamadığını" iddia etti.

Abdülkadir Aksu, İstanbul ve Kocaeli belediye sınırlarının il sınırlarıyla eşleştirdiklerini anımsatarak, önümüzdeki dönemde bunları diğer büyük şehirlerde de gerçekleştireceklerini dile getirdi.