Sıra Kimde İnisiyatifi: '500. gününde keyfi tutukluluklar son bulsun'

Sıra Kimde İnisiyatifi “500. Gününde keyfi tutukluluklar son bulsun” başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada Devrimci Karargah davası kapsamında 21 Eylül 2010’dan bu yana tutuklu bulunan 5 kişinin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Sıra Kimde İnisiyatifi, Devrimci Karargah operasyonlarının 3. dalgasında tutuklanan ve hala serbest bırakılmayan 5 kişinin tutukluluklarının son bulması çağrısıyla bir açıklamada bulundu. Açıklamada “21 Eylül 2010 tarihinde sabah saat 05.00’te evleri basılarak ‘Devrimci Karargah’ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan sosyalistler 500 gündür özgürlüklerinden uzak, esaret altında yaşamaktalar” denildi. Operasyonların 3. dalgasında tutuklanan ve aralarında TÖP ve SDP yöneticilerinin de bulunduğu çoğu ismin serbest bırakılmış olmasına karşın Tuncay Yılmaz ve Semih Aydın(TÖP), İbrahim Turgut(SDP), Osman Baha Okar(Bilim ve Gelecek Dergisi Editörü), Hakan Soytemiz (Red Dergisi yazarı)’in hala tutuklu olduğuna dikkat çekildi.

Sıra Kimde İnisiyatifi Devrimci Karargah davasının yanı sıra Ergenekon ve KCK davalarına da dikkat çekti. Açıklamada “Türkiye’de üç torba-dava var, bunlar hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar tüm muhalifleri fiilen cezalandırmanın politik araçları olarak kullanılıyor” denilerek bu üç torba davanın Ergenekon, KCK ve Devrimci Karargah davaları olduğu belirtildi. Devrimci Karargah davasında sosyalistlerle polis şefi Hanefi Avcı’nın beraber yargılanmasına dikkat çekildi:

“…ama bu dalgada SDP ve TÖP üyelerinin ve çeşitli görüşlerden sosyalist siyasetçi ve yazarların yanı sıra, yaşamını sosyalistlere, devrimcilere karşı devletin görevlisi olarak mücadele etmekle geçiren polis şefi Hanefi Avcı da davaya sokuşturulmuştu. Bir taşla birkaç kuş vurulmak isteniyordu: Hem sosyalistler böylesi bir işkenceci ile birlikte yargılanarak küçük düşürülmek isteniyor hem de iktidar kavgasında altta kalan Avcı kendi cenahında itibarsızlaştırılıyordu”

Devrimci Karargah davasının “AKP’nin her türlü sosyalist muhalefeti ezme politikasının bir parçası” olduğunu ifade eden Sıra Kimde İnisiyatifi, “Davanın 6 Şubat günü saat 10.00’da Beşiktaş Adliyesi’nde yapılacak duruşmasına yine kitlesel olarak katılacak, yoldaşlarımızın yanında olacağız. Bir kere daha adalet için mücadele edeceğiz” dedi.

(soL- Haber Merkezi)