Şimşek'ten 'huzuru kaçırmayın' açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Genel Grev'le ilgili Kanal 24'e konuştu.

Maliye Baknı Mehmet Şimşek, genel grevle ilgili gelen soruları, "TEKEL işçilerinin eylemi çoktan sınırı aşmıştı" şeklinde yanıtladı. Kanal 24'e konuşan Şimşek, işçilerin 4C'ye geçmekten başka şansları olmadığını söyledi.

İşçilerin hesaplarını kontrol ettiklerini belirten Şimşek, hesaplarına yatırılan kıdem tazminatlarını birçok işçinin kullanmaya başlamak zorunda kalmasını tespit ettiklerini söylemesi dikkat çekti.

Muhabirin TEKEL işçileri ve hükümetin arasının Abdi İpekçi Parkı'ndaki müdahale sonucu mu gerildiğini sorması üzerine Şimşek "Ama amaçlarını aşmışlardı, dramatize ediyorlardı" dedi.

Şimşek, "Abdi İpekçi Parkı'nda yapılanlar beni de üzdü. Ama mevcut kurallar içinde yapılmalıydı. Biz anlatmaya çalıştık fakat dramatize ediyorlar. Şu an eylem amacını aştı, istikrarı bozmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bazı illerde bine yakın TEKEL işçisinin çalıştığını belirten Şimşek, herkese aynı koşullarda imkan sağlanamayacağını ve eğer bu koşullardan faydalanmak istiyorlarsa işçilerin bir an önce başvurmalarını ve "önce başvuranların" daha iyi imkanlarda işe başlayacaklarını söyledi.
(soL - Haber Merkezi)