Siirt'te valilikten ve savcılıktan açıklama

Siirt'te 100 kişinin 7 ilköğretim öğrencisine tecavüz ettiği ancak şehirde bu olayla ilgili büyük bir sessizlik yaşandığı iddia edilmişti. Bugün bu habere savcılık ve valilikten iki ayrı açıklama geldi.

Valilik olayla ilgili 25 kişinin gözaltına alındığını ve 15'inin tutuklandığını açıkladı. Siirt Valisi Necati Şentürk, "cinsel istismar" olayıyla ilgili olarak 2 kamu görevlisinin açığa alındığını bildirdi.

Necati Şentürk yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Valilik olarak yapılması gereken her şey yapılmıştır. Şüphelilerin ortaya çıkarılmasında bilgi ve belgelerin toplanması esnasında, çocukların yaşlarının küçük olması ve ilerideki psikolojik durumları göz önünde bulundurularak emniyet teşkilatı psikologla birlikte çalışma yürüttü. İki kamu görevlisi açığa alındı. Bunlar hakkında muhakkik görevlendirilmiştir. Ayrıca bağlı oldukları Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş istenmiştir. Olayda adli açıdan gizlilik kararı alınmıştır. Biz teşkilat olarak psikologlardan yardım aldık. Aynı zamanda sosyal hizmetleri il müdürlüğü ile çalıştık. Öğrencilerimizden ya da mağdur kızlarımızdan iki tanesi il dışında ve bir sosyal hizmetler il müdürlüğüne ait kuruluşta himaye altında, yani koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 25 kişi gözaltına alınmış. Bunlardan 15’i tutuklanmıştır. Bunların arasında polis ve asker yoktur."

Bu arada, kız çocuklarından birinin okuduğu ilköğretim okulu müdür yardımcısının da olayla ilgili arandığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık yaptığı açıklamada, ilköğretim öğrencilerine tecavüz olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, basında yer alan haberlerin büyük bir bölümünün gerçekleri yansıtmadığını kaydetti. Gizlilik kararının basın mensuplarına tebliğ edileceğini ifade eden Karamık, "Bu konuda basında çıkan bütün haberler takip edilerek, yetkililer hakkında soruşturma başlattık" dedi.
(soL-Haber Merkezi)