SHP Genel Sekreteri istifa etti

Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e verdiği röportajla tartışma yaratan SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün'ün açıklamaları, partinin genel sekreterini istifa ettirdi.

soL (HABER MERKEZİ) SHP Genel Sekreteri Ahmet Abakay, SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün'e bir mektup göndererek parti genel sekreterliğinden istifa ettiğini bildirdi.

Abakay istifa mektubunda, "toplumumuzda saygın yerleri olan devrimci gençlik önderlerini inciten haksız açıklamalarda bulundunuz. AKP iktidarının ve dinci cemaat-tarikatların bir örgütlenme aracı olarak kullandıkları ve savundukları orta öğretim öğrencilerinin ve devlet memurlarının da türban takmalarını istediniz. Darbelerde en büyük acıyı çeken, işkencelerden geçen idam edilen, öldürülen yurtseverleri karalayarak ayırım gözetmeksizin tüm solun darbelerde askerlerle işbirliği yaptığını ortaya attınız. Sol sosyal demokrat bir partide, sizin gibi sağ-liberal görüşteki bir genel başkanın genel sekreteri olarak çalışmam hem partime hem bugüne kadar onurla taşıdığım kendi siyasal çizgime saygısızlık olacağından SHP Genel Sekreterliği'nden istifa ediyorum" dedi.

Abakay'ın istifa etmesine yol açan açıklamaları nedeniyle eleştirdiği Ergün'ü, SHP programını, tüzüğünü ve sol geleneklerini hiçe sayarak sağ-liberal görüşlerini partiye dayatmakla suçladı.

Ahmet Abakay, SHP üyeleri ve yönetiminin partinin sağcılaştırılmasına izin vermeyeceğini ifade ettiği mektubunda Hüseyin Ergün'ü ayrıca, emperyalizmi yüceltmek, parti programının aksine emeğin önceliği yerine sermayenin, kapitalizmin erdemlerinden sözetmek, gerici ve Amerikancı olduğunun altını çizdiği AKP'yi örgürlükçü bir parti olarak nitelendirmekle suçladı ve SHP yönetiminin, "Çağdaş Solda Bütünleşme" yönündeki son olağanüstü kurultay kararını yerine getireceğini söyledi.