Şener'e "hoca"dan veto!

Cuma günü başlayan ve Gazeteciler Yazarlar Vakfı tarafından organize edilen Abant Platformu toplantısının yapıldığı otelde haftasonu tatili yapan Abdüllatif Şener'in 'mekan' seçiminin bir tesadüf olmadığı iddia edildi. Ancak Şener'e Fethullah Gülen tarafından düzenlenen toplantı için vize çıkmadı.

soL (HABER MERKEZİ) Abdüllatif Şener önceki gün öğle saatlerinde eşi ve çocukları ile birlikte Bolu'nun Abant ilçesindeki Abant Palace Otele geldiğinde otelde Abant Platformu'nun Cuma günü başlayan toplantısı devam ediyordu.

İddialara göre Abdüllatif Şener, öğle yemeği sırasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileri ile sohbet etme şansı buldu. Şener, vakıf yöneticilerine, "Katılımcıların hepsi çok değerli insanlar. Buraya kadar gelmişken, öğleden sonraki oturuma katılıp arkadaşları bir selamlamak isterim" dedi.

Vakıf yöneticileri birçok kişiye davetiye göndermeleri ve söz hakkı vermelerine rağmen Şener'in bu isteğini reddettiler. Vakıf yöneticilerinin, Şener'in toplantıda konuşmasının, hükümet kanadında, davetin kendileri tarafından yapıldığı izlenimine neden olacağı endişesini yaşadıkları iddia edildi. Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen grup, Gülen'in Türkiye'ye dönebileceğinin söylendiği bir dönemde hükümet tarafından tepki görülebileceği tedirginliği ile ilgili konuşmanın reddedildiği iddia edildi.