Şener’den merkez partisi

Dün NTV’ye yaptığı açıklamada Abdüllatif Şener Türkiye’nin merkezi bir yapıya ihtiyacı olduğunu söyleyerek yeniden siyasete atılarak nasıl bir işlev üstleneceğine açıklık getirdi.

soL(HABER MERKEZİ) Eski devlet Bakanı Abdüllatif Şener dün NTV'ye yaptığı değerlendirmelerde nasıl bir parti kuracağına da açıklık getirdi. Şener, "partinin hedef kitlesinin ne olacağı, hem sağa hem sola açık mı olacağı" şeklindeki soru üzerine, Türkiye'nin merkez bir siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu söyledi ve siyasetin yeniden yapılanması gerektiği üzerinde durdu. Bu noktada da genel seçimin şart olduğunu ifade eden Şener'in şimdiden seçim çalışmalarına başladığı da bildiriliyor.

Parti kurma çalışmalarına şimdiden başlayan ve özellikle AKP kapatma davasının sonucunu bekleyen Şener'in eski AKP'li vekiller ile görüştüğü belirtiliyor. Şener'in listesinde AKP'li olarak bilinen 60'a yakın isim olduğu ileri sürülüyor. Bu isimlerden bazıları ise Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu.

Bir başka iddia ise Abdullah Gül hükümetinin başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır'ın, Şener'le birlikte hareket ettiği doğrultusunda. Erdoğan'ın başbakanlığında kurulan hükümetin bakanları arasına alınmayan, 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan Yalçınbayır, yeni kurulacak partinin tüzüğünü hazırlayan ekibin başında yer alıyor.