Şener: Başbakan beni de dinletiyor

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini dinlettiğini iddia etti.

Teke Tek programında Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın konuğu olan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan'ın çok değiştiğini hatta kendisini de dinlettiğini söyledi.

Yeni partisiyle demokratik bir oluşum içinde olduklarını savunan Abdüllatif Şener, son günlerin başta gelen gündem maddelerinden biri olan telefon dinleme konusuyla ilgili ise "Başbakan beni de dinletiyor" açıklamasında bulundu.

2005'te kurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, dinleme yetkisi olan kurumları da dinleme yetkisi aldığını belirten Şener, "TİB Başbakan'ın özel kurumu gibi. Yönetiminden teknik personeline, oda hizmetçilerine kadar Ulaştırma Bakanı ile tek tek atamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mekanizma olmaz. Sayın Başbakan diyor ki "Ben de dinlendim", ben Başbakan'ın beni dinlettiğine inanıyorum. Böyle bir yapıda samimi kanaatim budur" ifadelerini kullandı.

Şener, "Açılım süreci bile Türkiye'de ayrıştırılmıştır" dedi. Bakan olduğu dönemde Diyarbakır'da Kürtçe "Sizi Seviyorum' dediğini belirten Şener, bu konuda adım atan ilk siyasetçilerden biri olduğunu söyledi.
(soL - Haber Merkezi)