Seçim sandığı yumurtlayabilir

Kavaklı Mahallesi’nde kümeste 10 kayıtlı seçmen olduğu ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Beylikd&uumlz&uuml&rsquode kayıtlara g&oumlre, Kavaklı Mahallesi&rsquonde bir k&uumlmeste 10 se&ccedilmen g&oumlz&uumlkt&uumlğ&uuml ortaya &ccedilıktı. Kavaklı&rsquoda k&oumlm&uumlrl&uumlk ve ahır olarak kullanılan yerlerde de se&ccedilmenlerin yazıldığı iddia edildi. 10 se&ccedilmen ise k&uumlmesteki 6 tavuk ve 4 horoz.

Muhtarlıklarda askıya &ccedilıktıkları g&uumlnden itibaren se&ccedilmen listelerinde yaşanan skandallar devam ediyor. Se&ccedilmen sayısındaki 6 milyonluk artış 18 yaşına giren n&uumlfus ve daha &oumlnce yazılmamış ancak şimdi otomatik olarak yazılan se&ccedilmenle a&ccedilıklanmaya &ccedilalışılırken, aynı se&ccedilmenin birden fazla kaydı ya da bazı se&ccedilmenlerin listelerde yer almaması, kamuoyunda tepki ile karşılanırken se&ccedilimin g&uumlvenilirliğine de tartışmaya a&ccediltı.

ANKA&rsquonın haberine g&oumlre 29 Mart&rsquota yapılacak Mahalli İdareler Genel Se&ccedilimleri i&ccedilin askıya &ccedilıkarılan se&ccedilmen listelerinden yıllar &oumlnce &oumllenler de &ccedilıktı. Kimi yerlerde bazı k&oumlyler ve beldelerde yaşayanlar se&ccedilmen listelere dahil edilmezken, bir ilde aynı konakta ikamet ettikleri i&ccedilin iki vali se&ccedilmen olarak g&oumlr&uumlnd&uuml. İl&ccedile se&ccedilim kurulları şik&acircyetlerden bunalırken, su&ccedil duyurusu dosyalarını koyacak yer bulmakta zorlanıyorlar.

Se&ccedilmen listelerindeki &oumlne &ccedilıkan hatalardan bazıları ş&oumlyle:

Rahmetli se&ccedilmenler: Bir&ccedilok ilde &oumllm&uumlş yakınlarının isimlerini listede g&oumlrenler şok yaşadı. Trabzon&rsquoda 20 yıl &oumlnce hayatını kaybeden Muhammet Baş&rsquoın ismi, Bah&ccedilecik mahallesinde asılan se&ccedilmen listesinde se&ccedilimde oy kullanılabilecekler arasında yer aldı.

İzmir&rsquoin Karabağlar İl&ccedilesin&rsquode yaşayan İsmail Zeki'nin 41 yıl &oumlnce iki aylıkken &oumllen kızı Zeynep Zeki&rsquonin adı da se&ccedilmen listelerinde &ccedilıktı. Benzer bir olayda Antalya&rsquoda yaşandı. Antalya&rsquoda oturan emekli iş&ccedili 62 yaşındaki Feyzi &Oumll&ccediler&rsquoin, 1963 yılında 6 aylıkken kaybettiği oğlu Niyazi &Oumll&ccediler de se&ccedilmen k&uumlt&uumlğ&uumlnde yer aldı.

Kaybolan İkametg&acirchlar:&nbsp İzmir&rsquoin Limontepe Mahallesi&rsquonde yıllardır aynı adreste ikamet eden mahalle sakinlerinin ismi listede bulunamadı ya da adreslerinde başka birileri g&oumlr&uumlnd&uuml.

Denizli&rsquode oturan 62 yaşındaki Rabia &Oumlnder ise, se&ccedilmen listesinde hi&ccedil gitmediği İstanbul Beylikd&uumlz&uuml&rsquonde kayıtlı &ccedilıkarken, Eskişehir&rsquode Jale Nur S&uumlll&uuml&rsquon&uumln adı başka bir kimlik numarasıyla Konya Ereğli n&uumlfus kayıtlarında da yer aldı.

360 se&ccedilmenin oturduğu evi muhtar da merak etti: Konya'nın Ereğli İl&ccedilesi'nde mahalle muhtarının bile bilmediği &lsquoYurt Sokak No:15&rsquo adresinde 360 se&ccedilmenin kayıtlı olduğu ortaya &ccedilıktı. Ev g&oumlsterilen adresin Polis Meslek Y&uumlksekokulu'nun &Oumlğrenci Yurdu olduğu, polis adaylarının okul y&oumlnetimi tarafından topluca N&uumlfus M&uumld&uumlrl&uumlğ&uuml'ne g&oumlt&uumlr&uumll&uumlp se&ccedilmen yazdırıldığı ortaya &ccedilıktı.

Unutulanlar: Samsun&rsquoda n&uumlfusu 4 bin 700 olan, se&ccedilmen sayısı ise 3 bin 350 olarak tahmin edilen &Ccedilarşamba il&ccedilesi&rsquonin &Ccedilınarlık beldesi se&ccedilimlerde unutuldu.

Ardahan&rsquoda da, Ardahan'ın &Ccedilıldır İl&ccedilesi'ne bağlı Horoz&oumltt&uuml K&oumly&uuml g&oumlrevliler tarafından Adrese Dayalı N&uumlfus Kayıt Sistemi'nde (ADNKS) unutulunca, bu k&oumlyden tek bir se&ccedilmen bile yazılmadı.

M&uumlkerrer oy bal gibi m&uumlmk&uumln


&nbsp