Savcılıktan kızlı erkekli kararı: Suç değil

Başbakan Erdoğan'ın 'kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar' açıklamasının ardından İzmir'de kendilerini ihbar eden Ali Haydar Temel ve Gamze Selçuk hakkında savcılık 'kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

(soL - Haber Merkezi) Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi Gamze Selçuk ile aynı üniversitede tıp fakültesinde asistan doktor olan Ali Haydar Temel, geçtiğimiz ay Başbakan'ın "kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar" açıklamalarının ardından 12 Kasım’da İzmir Adliyesi'ne gitmiş ve aynı evde kaldıklarını belirterek, avukatları eşliğinde kendilerini ihbar etmişlerdi.

Selçuk ve Temel "Aynı öğrenci evinde yaşayan iki genç olarak, siyasi iktidar ve kamu görevlilerinin kızlı erkekli aynı evde kalmayı suç olarak nitelendiren açıklamaları karşısında, eğer ortada bir suç varsa, bu suçu halen işleyenler olarak kendimizi ihbar ediyoruz" diye Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe vermiş, avukatları Özlem Öngörü de "Bu ihbarlar ile verilecek hukuksal sonucu ben de merak ediyorum. Hukukçu olarak biz de aydınlanacağız" demişti.

Gençlerin ihbarını değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Özlem Eğridere, kızlı erkekli aynı evde yaşamanın, Anayasa ve TCK’ya göre suç teşkil etmediğini belirtip, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Eğridere, kararında "özel hayatın gizliliği, Anayasa’nın 20. Maddesine göre koruma altında bulunduğunu" da vurguladı.