Sav suskunluğunu tamamen bozdu

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararına yönelik eleştirilere tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Önder Sav, mahkemeye "arkanızdayız" diye seslendi. Sav, kendisine yönelik istifa çağrılarına da "danışacağım yer gerici basın değildir, gazete sütunlarındaki zavallı yazarlar değildir" yanıtını verdi.

HABER MERKEZİ CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Anayasa Mahkemesi'nin kendisine yapılan başvuruyu karara bağladı diye kıyasıya eleştirildiğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi üyelerine sesleniyorum: Hiç korkmayınız, yılmayınız. Arkanızda demokratik, laik cumhuriyet sevdalıları var, Mustafa Kemalciler var, Atatürkçüler var" dedi.

Sav, Çankaya İlçe Teşkilatınca İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen yerel seçimlere hazırlık toplantısına katıldı.

Yerel seçimlerin siyasal iktidarı belirleyecek seçimler olmadığını söyleyen Sav, ancak bu seçimlerin AKP iktidarına "dur" diyecek, kaderini belirleyecek seçimler olacağını savundu.

"Profesörcükler"
"Kuvvetler ayrılığının önemine" değinen Sav, Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesiyle ilgili iptal kararının ardından mahkemeye yönelik eleştirilerin haksız olduğunu ifade etti. "Haksız eleştirilerde bulunan akademisyenleri hukuk dersi veren ya da verdiğini zanneden profesörcükler" olarak niteleyen Sav, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi kendisine yapılan başvuruyu karara bağladı diye kıyasıya eleştiriliyor. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararda çoğunluğu oluşturan üyelerine olmadık sözler sarf ediliyor, toplum karşısında korunmasız bir duruma itilmeye çalışılıyor, evvela tedbir alması gereken siyasal iktidar ve Adalet Bakanı uykuda, Anayasa Mahkemesi kendisini korumak için Cumhuriyet başsavcılarını göreve davet ediyor. Ayıptır, yazıktır, kınıyorum, ayıplıyorum. O Anayasa Mahkemesi üyelerine buradan sesleniyorum: Hiç korkmayınız, yılmayınız. Arkanızda demokratik, laik cumhuriyet sevdalıları var, Mustafa Kemalciler var, Atatürkçüler var ve inanıyorum ki arkanızda onurlu şerefli meslektaşlarınız olacaktır."

"Kimi zavallı yazarlar"
Sav, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada, kendisinin cep telefonunun "yes" ve "no" tuşlarını karıştırdığını söylediğini anımsatarak, "O da çok iyi biliyor ki 'yes' ve 'no' tuşlarının karıştırılması değil, onun güdümündeki bir takım güçlerin CHP Genel Sekreteri'ni dinlemesidir. Sayın Başbakan beslediğin, büyüttüğün, arkaya aldığın gerici basın seni kurtaramaz. Onların himayesinde Türkiye'yi hiçbir yere götüremezsin" dedi.

Kendisine yönelik istifa etmesi şeklindeki çağrılara da değinen Sav, şöyle konuştu:
"Geçmişte CHP'de ikbal arayıp bulamayan, CHP örgütünün kararıyla kendisini CHP'nin dışında bulan ve basının köşelerine saklanan kimi yazar bozuntuları CHP'nin Genel Sekreteri'ni istifaya davet ediyorlar. Beni, gerici basın CHP Genel Sekreteri yapmadı. Beni Mustafa Kemal'in partisinin kurultayı seçti. Benim danışacağım yer gazete sütunundaki kimi zavallı yazarlar değildir. Benim danışacağım yer, günlerdir kampanya yürüten, örgütümüzde bir arpa boyu gedik açamayan gerici basın değildir. Benim danışacağım yer CHP'lilerdir."