Sarraf’ın kuryesi, Erdoğan ailesinin Türgev Vakfı’na teslimat yaptı iddiası

Yolsuzluk operasyonu kapsamında bugün de yeni bilgiler sızdırıldı. Sızdırılan son görüntülerde, Rıza Sarraf’ın kuryesinin, Erdoğan'ın oğlu, kızı ve başka akrabalarının yönetim kurulunda olduğu Türgev’e 2 çanta bıraktığı görülüyor.

(soL - Haber Merkezi) 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk operasyonu kapsamında Savcılık ve polisin elindeki bilgiler düzenli olarak medyaya sızdırılıyor.

Son olarak ortaya atılan iddia, Rıza Sarraf’ın özel kuryesi Ahmet Murat Öziş’in, 19 Temmuz 2013 günü Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (Türgev) Genel Müdürlüğüne 2 çanta dolusu para teslimatı yaptığı yönünde.

Teknik takipte elde edilen fotoğraf ve videolarda çantalar görünüyor fakat bu çantaların içinde para olduğuna dair henüz herhangi bir kanıt yok.

Türgev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Serhat Albayrak’ın da aralarında olduğu, çok sayıda AKP çevresinden kişinin yönetimini oluşturduğu bir vakıf.

Fatih Belediyesi’nin bu vakfa usulsüz şekilde yurt arazileri ve binaları tashih ettiği, henüz 17 Aralık operasyonu başlamadan önce soL’da ve başka medya organlarında haber olmuştu.