'Sarıgül ve ekibi usülsüz para topladı'

Siyaset sahnesine yeni çıkan Türkiye Değişim Hareketi'nin bazı yöneticileri hakkında, "usulsüz olarak para topladıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Daha önce Türkiye Değişim Hareketi (TDH) içinde yer aldığı belirtilen 7 kişinin, siyasi hareketin bazı yöneticileri hakkında "usulsüz olarak para topladıkları" iddiası ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Henüz partileşmeyen TDH ile ilgili olarak yapılan suç duyurusu, harekette çatlağın meydana geldiği şeklinde yorumlanırken, usülsüz para toplama iddiasına Sarıgül'ün nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Para yardımlarının nereye gittiği belirsiz
Suç duyurusu dilekçesinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başında bulunduğu Türkiye Değişim Hareketi oluşumunda yer aldıklarını ve para yardımında bulunduklarını iddia eden 7 kişi, "oluşumu yönetenlerin, kendilerinden ve pek çok kişiden maddi yardım sağladığını, ancak bu yardımlar karşılığında herhangi bir belgenin kendilerine verilmediğini" ifade ettiler.

Dilekçede ayrıca, "Toplanan yardımın nereye gittiğinin bilinemediği ve henüz bir parti olmadığı halde oluşumun kongre düzenlediği" belirtilirken, Mustafa Sarıgül'ün de arasında bulunduğu hareket yöneticilerinin cezalandırılması istendi.

(soL-Haber Merkezi)