Sarıgül: Hareketimiz yoluna devam ediyor

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılacağı yolundaki haberlere "Hareketimiz aynı kararlılıkla yoluna devam ediyor" diyerek yanıt verdi.

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, son günlerde basında yer alan parti kurma çalışmalarını ertelediği ve CHP’ye katılacağı yolundaki haberlere, Ümraniye’deki mitingte yanıt verdi. Sarıgül, “Herkes değişim istiyor, değişimden söz ediyor. Ancak başkalarının kumandası altında olanlar değişimi gerçekleştiremezler. Hareketimiz aynı kararlılıkla yoluna devam ediyor” dedi.

Konuşmasında, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da söz eden Sarıgül, “Üç gün ağladıktan sonra adam satanlar değişimi sağlayamazlar. Görüyorum ki, Türkiye Değişim Hareketi başkalarını da etkiledi. Nihayet, başkaları da değişimden söz etmeye başladı, ‘ötekimiz olmayacak’ demeye başladı. Ama geç kaldılar. Buna ne denir biliyor musunuz? ‘Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye’ derler” şeklinde konuştu.

Sarıgül, Başbakan Erdoğan’ın ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye yönelik ‘Hitler’ benzetmesini de eleştirdi. Sarıgül, “Sayın Başbakan şunu iyi bilmeli ki, bu topraklardan Hitler çıkmaz, Mussolini çıkmaz, Stalin çıkmaz. Bu topraklardan Yunus Emre çıkar, Hacı Bektaş Veli çıkar, Mevlana çıkar. Bu topraklardan, faşist Hitler’e ‘Bana çizmelerimi giydirtmeyin’ diyen Mustafa Kemal çıkar” şeklinde konuştu.