Sarıgül Belediye Başkanlığı'nı bırakıyor

Mustafa Sarıgül, başlattıkları Türkiye Değişim Hareketi'nin bu yıl partileşeceğini açıklayarak Belediye Başkanlığı'nı bırakacağını bildirdi.

Mustafa Sarıgül, Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) bu yıl partileşeceğini duyurdu.

17 Ocak Pazar günü İzmir'de yapacakları mitingin, "hem TDH hem de Türkiye için bir dönüm noktası olacağını" iddia eden Sarıgül, İzmir'in Türk siyasetindeki önemini bildiklerini, bu şehrin, iktidarın kapısını açan bir kent olduğunu dile getirdi.

İzmir'de, birinci parti olmayı hedeflediklerini ifade eden Sarıgül, "Bu şehirde yarı finali oynayacağız. Buradan aldığımız güçle de yakın zamanda Ankara'da finale gireceğiz" dedi.

İzmir'de THD'nin yol haritasını açıklayacaklarını belirten Sarıgül, "Bu yıl Türkiye için özel bir yıl olacak. Bu yıl insanlarımızın büyük bir hasretle beklediği 'değişimin' temelleri atılacak. Başlattığımız hareket bu yıl partileşecek. Tüzüğümüzü, programımızı, kurucularımızı, kadrolarımızı ve ne zaman Ankara'da olacağımızı kamuoyunun merak ettiğini biliyorum. İzmir'de bütün bunlara ilişkin detaylı açıklamalar yapacağım. THD bugün itibarıyla seçime hazırdır ama daha fazla çalışacağız. 2010 yılında ülkemizin değişimine damgamızı vuracağız. Mitingimiz, ülkemizin değişiminde büyük rol oynayacak. Güzel şehrimizin demokrasisine, anlayışına, bereketine inanıyoruz. İzmir'e vize almaya gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
(soL - Haber Merkezi)