Saldırı halka yönelik

Güngören'de 18 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılar Ankara'da protesto edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'da önceki akşam Yüksel Caddesi'nde toplanan siyasi parti, sendika ve kitle örgütleri üyeleri Güngören'deki bombalı saldırıları protesto etti. Eyleme TKP, ÖDP, DTP, EMEP, SDP, KESK Ankara Şubeler Platformu, TÜMTİS, Ankara Halkevleri, ESP, Devrimci 78'liler Federasyonu, PSAKD, Divriği Kültür Derneği, Halk Ozanları Kültür Derneği, Alevi Birlikleri Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu katıldı.

Katılımcı örgütler adına basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu sözcüsü Hasan Karakaya, saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek "Hiçbir amaç masum insanların ölümünü haklı kılamaz" dedi. Halka yönelik bu saldırının halkların kardeşliğini sabote eden bir eylem olduğunu vurgulayan Karakaya, bu insanlık dışı saldırıdan nemalanmak isteyen iktidar ve muhalefet partilerinin de yaptıkları açıklamalarla ülkeyi dönüşü olmayan bir yola sürüklediğine dikkat çekti.

Karakaya "Bu saldırı emperyalistler, egemenler, mevcut iktidar güçlerinin kaos yaratma amaçlı psikolojik harekatının çirkin ve insanlık dışı saldırısıdır" dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylemde sık sık "Karanlığa karşı özgür demokratik Türkiye", "Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.