Şahin’den BDP’lilere: Beni öldürtecek misiniz?

Meclis’te BDP’lilerle Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin arasındaki “savaş” polemiği sürüyor. Şahin, BDP’li Hasip Kaplan’ın “Tepkimiz sert olur” sözüne “Ne olacak, beni öldürtecek misiniz” diye karşılık verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan Anayasa değişikliği görüşmeleri gergin bir şekilde devam ediyor. Dünkü oturumda BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” demesi, tansiyonu yükseltmişti.

BDP, Mehmet Ali Şahin’in görüşmeler sırasındaki tutumu nedeniyle “usul tartışması” açılmasını istedi. Usul tartışması sırasında BDP’li Hasip Kaplan, bütün milletvekillerinin Meclis’e seçilerek geldiğini, bir milletvekilinin aldığı oyun diğer bir milletvekilinin oyundan ne fazla ne eksik olduğunu belirterek “Bu kürsü halkın kürsüsüdür. Ben de vekiliyim. Bu kürsünün dokunulmazlığı var. Birileri bu kürsünün dokunulmazlığını hırsızlık için, yolsuzluk için, kredi almak için kullanabilir. Ama bizim gibiler bu kürsüden düşüncelerinden dolayı yargılandı. Orhan Doğan bu kürsüden 1994’deki konuşmasında ‘ben halka ve tarihe hesap vermekten korkarım’ demişti. Bu kürsüden konuştuğumuz zaman ne iktidarın ne bir başka partinin, ne postalların ne de darbecilerin ne de çetecilerin ne hırsızların hiçbirinin hesabına gelebilecek bir konuşmayı bizden beklemeyin. Sizin gibi de konuşmak zorunda değiliz. Farklı düşünceler olabilir, tüzüklerimiz farklı, programlarımız farklı ama başkanlık divanı bu kürsüde konuşan hatibin yasama dokunulmazlığını tarafsız koruyacak” dedi.

Kaplan’ın Meclis Başkanı’na dönerek, “Bakın sizi uyarıyoruz tepkimiz sert olur sert olur sert olur” şeklindeki sözleri ise gerginliğe yol açtı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Sizin gibi tecrübeli birine yakıştıramıyorum, oturun yerinize” diye tepki gösterirken, Kaplan’ın “sert olur” sözüne de “Ne yaparsınız, sert olunca ne yaparsınız. Meclis başkanını öldürtecek misiniz, vurdurtacak mısınız, neyi kast ediyorsunuz” sözleriyle karşılık verdi.

Şahin, daha sonra “sözlerimin arkasındayım” diyerek “Bu ülkede bir savaş var' derseniz Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerinin başka bir ülkenin güvenlik güçleriyle çarpıştığı anlamına gelir. Türkiye'de güvenlik güçlerimiz sadece terörle mücadele etmektedir ve halkımızın can güvenliğini sağlamaktadır. Şu çatı altında görev yapan hiç kimse terör örgütünü sanki Türk Silahlı Kuvvetleri ile çarpışan bir başka ülkenin silahlı gücüymüş gibi takdim edemez, buna hakkınız yoktur” ifadelerini kullandı.

(soL - Haber Merkezi)