Şahin: Başkanlık sistemini tartışalım

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı başkanlık sistemi tartışmasını, "Başbakan'ın şahsi değerlendirmesi. Olumlu ve olumsuz yankılarını tartışmak gerekiyor" sözleriyle sürdürme mesajı verdi.

Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın sözlerini hatırlatması üzerine, Şahin bu sistemin teorik olarak uzun süredir Türkiye'de tartışıldığını, Erdoğan'ın da bu açıklamalara katıldığını söyledi.

Şahin, "Türkiye böyle bir sisteme geçer mi ne zaman geçer, bütün bunların kararını TBMM verecektir. Sayın Başbakan'ın görüşü, şahsi bir değerlendirmesidir diye düşünüyorum. Bunları ileri aylarda veya yıllarda değerlendiririz. Benim bu konuda 'iyi olur, gelmelidir' diye bir beyanımı beklemeyin" diye konuştu.

Ancak Şahin, kendisine yöneltilen sorular üzerine, tartışmanın sürmesinden yana olduğunun sinyalini verdi.

Şahin, "Olumlu veya olumsuz yönlerini değerlendirmiş değilim. Türkiye'ye ne getirir, ne götürür, başka ülkelerdeki örneklerinin mahsuru var mı faydalı yanları nedir, olumsuz yanları nedir, bütün bunları değerlendirmek gerekir. Bunların sonucunda bir karar vermek daha isabetli olur diye düşünüyorum" dedi.
(soL-Haber Merkezi)