Rusya'ya neden meteor yağdığına şaşıracaksınız: 'Münafık Rusya'ya ilahi tokat mı?'

Bilim insanları Rusya'nın Batı Sibirya bölgesinde görülen meteor yağmurunun sebebini araştıradursun, cemaat hızlı davranarak Rusya'ya düşen meteor yağmurunun sebebini bir çırpıda açıkladı. Cemaate göre sebep Kaliningrad Mahkeme'sinin Said Nursi kitaplarına yasak koyması!

Dün Rusya'da Batı Sibirya bölgesine düşen meteor parçaları çok sayıda inanın yaralanmasına sebep oldu. Meteor yağmurunun olası nedenlerine kafa yoran bilim insanları düşen meteorun dünyaya yakın geçen başka bir asteroid ile ilgisi olabileceği düşünüyor. Rusya Bilimler Akademisi ise atmosfere giren meteorun normalin dışında bir şekilde parçalanmamasını büyük ihtimalle meteorun içerisinde yoğun bir şekilde demir bulunduğu için olabileceğini açıkladı. Ancak henüz bilimsel araştırmalar kesin bir sonuca varmış değil.

Rusya'ya ilahi tokat gelmiş!
Buna karşın Rusya'ya düşen meteorların sebebine ilişkin Türkiye'den oldukça "ilginç" bir yorum geldi. Dün samanyoluhaber sitesinde "Başlarına taş yağdı" başlığıyla yer alan haber bu kez risaleajansı.com sitesinde "Rusya'ya semavi tokat geldi!" başlığıyla haberleştirildi. Site Rusya'ya düşen meteorların sebebinin Rusya'nın Said Nursi'nin kitaplarına getirdiği yasak olduğunu iddia etti.

Site de yer alan haberde, "Bugün yaşanan Rusyaya meteor düşme hadisesi bize Said Nursi hazretlerinin 'Evet Risale-i Nur'a ilişenler tokatlar yerler, yüzer vukuat şahiddir' sözünü hatırlattı" denilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya'nın Kaliningrad Mahkemesi'nde Rusya'da binlerce insanın Allah'a inanmasına ve Yaratıcısını tanımasına vesile olan Risale-i Nur eserlerini yasaklama çalışmalarının haberinin çıkmasından birkaç gün sonra böyle bir hadisenin gerçekleşmesi ibret alınması gereken bir durum."

Milyonlarca yıl önce dinazorların yok olmasına sebep olan dev asteroidin, bu canlıların hangi günahının bedeli olduğu ise cemaat tarafından yanıtlanması gereken bir soru olarak duruyor!

(soL-Haber merkezi)