"RTÜK'te kura skandalı"

RTÜK üyelerini üçte bir oranında yenileyen dünkü seçimde tek torbadan çekilmesi gereken kuralar iki torbaya ayrılarak çekildi. İlk kuranın, CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak'ın arasında çekildiği ve Sevinç'in isminin bu kurada çıktığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) RTÜK'te, görev süresi dolan üyeler için yapılan seçimde kura skandalı yaşandığı iddia edildi. Dünkü seçimde tek torbadan çekilmesi gereken kuralar iki torbaya ayrılarak çekildi. İlk kuranın, CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak'ın arasında çekildiği ve Sevinç'in isminin bu kurada çıktığı iddia edildi. İkinci torbaya ise Mehmet Dadak'ın ismi tekrar AKP'li üyelerle birlikte atıldı. Kura sonucunda ise CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç ile AKP kontenjanından seçilerek RTÜK üyesi olan Paşa Yaşar ve Davut Dursun'un üyelikleri düştü.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Şaban Sevinç basına bir açıklama yaparak olaya tepki verdi. Sevinç yaptığı açıklamada, "CHP'li üyeler olarak durumu yargıya taşıyacaklarını belirtti. Kurada usul hatası yapıldığını kaydeden Sevinç, "Kuranın yenilenmesi gerekiyor. Hukuka aykırı. Mehmet Dadak ile beni CHP kontenjanından diyerek bir torbada kuraya soktular. O kurada beni düşürdüler. Ardından Mehmet Dadak'ı diğer AKP kontenjanından seçilen 4 üye ile birlikte yeniden kuraya soktular" dedi. Üyeleri CHP ve AKP diye siyasallaştırdıklarını iddia eden Sevinç, "Kuranın CHP ve AKP diye ayırmadan tek torbadan yapılması gerekiyordu. 6 kişinin tek torbadan bir kez kuraya sokulması ve 3 ismin bir kere de çekilerek belirlenmesi gerekiyordu. Doğrusu budur" dedi.