"Rotamız Türkiye Oyumuz Evet"

Liberal ve İslamcı yazarları Kıbrıs'a çağırarak söyleşiler düzenleyen, cemaate yakın olduğu bilinen Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu, Mavi Akdeniz isimli gemi ile "Rotamız Türkiye Oyumuz Evet" sloganı ile 900 kişiyi Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirdi.

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu, Türkiye ve KKTC kökenli vatandaşların referandumda oy kullanabilmesi için, "Rotamız Türkiye yükümüz Evet" sloganıyla dün ve bugün toplam 900 kişiyi Türkiye'ye getirdi.

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Genel Koordinatörü Adem Koç Cihan'a yaptığı açıklamada, "Konu AK Parti veya başka bir parti değil, mesele Türkiye'de vesayetin, statükonun kalkması meselesidir" dedi.

Referandumda 'evet' çıkması Türk tarafının elini güçlendirecekmiş
Cumartesi günü hem Türkiye kökenli vatandaşların hem de Kıbrıs kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oy kullanacağını belirten Koç, "200'e yakın Kıbrıs kökenli üyemiz oy kullanmak için Taşucu limanına gidecek. Bugüne kadar Türkiye Kıbrıs'ın refahı için maddi ve manevi destekte bulundu, referandumda ise Kıbrıslılar Türkiye'nin daha yaşanabilir bir ülke olması için manevi sorumluluklarını yerine getirecekler." dedi. İç siyasette istikrarı yakalamış bir Türkiye'nin dış politikada da güçlü olacağına vurgu yapan Koç, "Referandumdan evet çıkması Kıbrıs sorununda da Türk tarafının elini güçlendirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

"Fedakarlık sırası Kıbrıs'ta"
Mavi Akdeniz gemisiyle evet oyu kullanmak için gidecek olan KKTC kökenli iş adamı Ahmet Fuat "Güçlü Türkiye demek güçlü Kıbrıs demektir. Bugüne kadar Anavatan dediğimiz Türkiye bize her şartta yardıma koştu sıra bizde, daha gelişmiş daha demokratik bir Türkiye için evet diyeceğim" dedi.

Yavru vatanda yandaş dayanışması!
Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu, Türkiye'den Mustafa Karaalioğlu, İskender Pala ve Mahmet Altan gibi yandaş yazarları Kıbrıs'ta ağırlaması ve söyleşiler düzenlemesi ile tanınıyor.

Akademi Kıbrıs’ın Farkındalık Derslerine % 75 katılım gösteren herkese program sonunda Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından sertifika verildi.

(soL - Haber Merkezi)