Referandumda “boykot cephesi” kuruldu

Anayasa değişikliği referandumunu boykot etmek üzere bir araya gelen çeşitli siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, “Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi”ni kurdu.

Çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütü, Taksim Hill Otel’de yaptıkları basın açıklamasıyla 12 Eylül’de düzenlenecek olan Anayasa değişiklik paketine dair referandumu “boykot” edeceklerini duyurdu. Gruplar adına açıklama yapan ESP İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek, “Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi”ni kurduklarını ilan etti.

Paketin içerisinde yer alan maddelerin "göstermelik" olduğunu söyleyen Gerçek, "AKP, bu maddelerle ezilenlerin talepleriyle oynuyor, göz boyuyor. Paket, ne kadın-erkek arasında yasal ve fiili eşitsizlikleri giderecek düzenlemeler getiriyor, ne parti kapatmalarını yasaklıyor, ne kamu emekçilerine grev, toplu sözleşme hakkı veriyor, ne de zaman aşımı zırhıyla korunan 12 Eylül generallerinin yargılanabilmesini sağlıyor" dedi.

Halkın kendi özgücüne ve örgütlü mücadelesine dayanarak kendi anayasasını yapabileceğini ve kendi iktidarını kurabileceklerine inandıklarını belirten Gerçek, "Bizim boykot tavrımız, pasif referandum gününü bekleyen bir tutum değildir. Referanduma kadar geçecek süreçte ve referandum günü aktif bir şekilde işçilerin ve ezilenlerin temel taleplerini dile getireceğiz. Halkın gücünü, değişim isteminin gücünü açığa çıkartacağız" dedi.

Cephede Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Partizan, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Gelecek Hareketi, Sosyalist Birlik Hareketi, Devrimci İşçi Partisi Girişimi (DİP-G), Demokrasi ve Özgürlük Hareketi (DÖH), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Köz, Türkiye Gerçeği, Sosyalist Devrim Parti Girişimi bulunuyor.

(soL - Haber Merkezi)