Redhack Emniyet’in bilgisayarlarına sızdı!

Faaliyetlerini 1997’den beri sürdüren “Redhack” (Kızıl Hackerlar) adlı bir grup, polisin bilgisayarlarına sızdı. Ankara ve Kırıkkale Emniyeti'nin iç yazışmalarını yayımlamaya başlayan grup, başka emniyet müdürlüklerinin de bilgisayar sistemlerine sızdığını duyurdu.

Kendilerini “Kızıl Hackerlar” (Redhack) olarak adlandıran bir bilgisayar korsanları grubu, Emniyet teşkilatının bazı bilgisayarlarına sızarak ele geçirdikleri belgeleri yayımlamaya başladı. Ankara ve Kırıkkale Emniyet Müdürlükleri’nin bilgisayar sistemlerine sızan hackerlar, yayımladıkları açıklamada daha fazla teşkilata sızdıklarını, ancak bunları zamanı geldiğinde açıklayacaklarını belirtti.

Kızıl Hackerlar sitelerinde yayımladıkları, “Ezilen cefakar, fedakar halkımıza devrimci demokrat, yurtsever, aydın dostlarımıza” hitabıyla başlayan açıklamada, “Eylemimiz coğrafyamızı son donemde bir cezaevine çeviren emperyalizme ve onun ‘yeşil’ ordusuna karşı bir misilleme eylemidir ve mesrudur!” dedi. Yaklaşık 3 haftadır Ankara merkezli POLNET ağında ve Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten grup, Ankara polisine ait sitelerin çoğunun erişimini ellerine geçirdiklerini de ileri sürdü.

Ankara polisine yönelimin anlaşılmasını üzerine polisin sunucuları kapattığını söyleyen Redhack, sadece Ankara’daki hizmet sunuculara değil, başka yerlere de erişim sağladıklarını söyledi. Açıklamada “Belgeler yayınlandığında nerelere kadar ulaştığımız görülünce polisin hayrete düşeceğini tahmin ediyoruz” denildi.

Polis de “korsan yazılım” kullanıyor!
Kaçakçılıktan, korsan cd’ye, komşu ihbarından, facebook sayfası ihbarına kadar çok çeşitli belgeye ulaştığını söyleyen Kızıl Hackerlar, bu belgeleri parça parça, her gün yayımlayacaklarını ilan etti. Yayımlanacak belgelerin hepsinin özel ve gizli polis bilgisayarlarından alındığı da kaydedildi.

Açıklamada dile getirilen bir diğer ilginç husus da, Emniyet’in sunucularında korsan yazılımlara rastladıkları iddiası oldu. Redhack konuyla ilgili şunları söyledi:

“Söz kaçakçılık ve korsan yazılımdan açılmışken, incelediğimiz dökümanlarda bir cok kaçakçılık ve korsancılık baskını yapan, ‘korsana göz açtırmıyoruz’ diyen emniyetin sunucularında emniyet sistem adminleri tarafından yüklenen ‘yüzlerce korsan programın’ olması ve bu programların ‘crack’lerinin hemen yanlarında olması da son derece trajikomik ve bir o kadar da düşündürücüdür.”

25 Şubat’ta eylemi haber vermişlerdi
Kızıl Hackerlar 25 Şubat’ta yayımladıkları bir açıklamada 48 saat içinde bir eylem gerçekleştireceklerini şu sözlerle haber vermişlerdi:

“Coğrafyamızı ‘yarı-açık’ cezaevine çevirerek, adeta bir korku imparatorluğu yaratan zengin sınıflar ve onların 'şu anki' sözcüsü AKP hükümetine ve onun adeta ‘kolluk kuvvetine’ dönüşen üniformalı ‘yesil’ faşizmine karşı 48 saat içinde bir eylem gerçekleştireceğiz! Gerek iletişim ve bilişim platformlarında gerekse günlük hayatımızda çevremizi saran iktidar yalakası ihbarcı faşistlere de onlara güç veren -sırt sıvazlayıcısı- imamin ordusuna da anladigi dilden "orantılı" bir cevap vereceğiz!

"İnformasyon afişe etme" yani kamuoyundan gizli bir takım bilgileri açıklama şeklinde gelişecek olan bu eylememizin detaylarını ilk 24 saate, tamamini ise önümüzdeki 48 saate açıklayacağız!”

(soL - Haber Merkezi)