Redhack davası bugün başlıyor

Redhack davası bugün başlıyor. Redhack üyesi oldukları iddiasıyla terör suçuyla yargılanan 3'ü tutuklu 10 kişi suçlamaları reddederken, Redhack grubu da tutuklanan kişilerin grupla bir ilgileri olmadığını belirtti.

RedHack davasının ilk duruşması bugün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00’da görülecek. 20 Mart 2012 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Duygu Kerimoğlu, Alaattin Karagenç, Uğur Cihan Oktulmuş ile 7 tutuksuz sanık, silahlı terör örgütü üyesi olmak ve çeşitli bilişim suçları işlemekten yargılanacak.

Davanın iddianamesinde RedHack için “Hiyerarşik ve yapısal düzen içerisinde terör örgütü gibi organize oldukları” savunulurken, e-devlet uygulamalarına yapılan siber saldırılar yoluyla “devlet otoritesini zaafa uğrattığı, kamu düzenini bozduğu” gerekçesiyle “terör örgütü” olarak nitelendirildi.

Redhack ise daha önce yaptığı açıklamada tutuklanan kişilerin gruplarıyla hiçbir ilgisi olmadığını duyurmuştu. soL Portal'a görüşlerini açıklayan Redhack, tutuklanan ve yargılanan kişilerin gruplar hiçbir ilgisi olmadığını şu sözlerle belirtmişti: "Gerçek bir cehalet örneğiyle karşı karşıyayız. Sırf bu davaya bakarak insanlık tarihinde birer utanç vesikası olmuş kavramları yani faşizmi, baskıyı, zulmü, dezenformasyonu, sınıf ayrımını, sömürüyü görmek mümkün. Bu gencecik insanları ne ile suçluyorlar? RedHack hakkında paylaşımlarda bulunmuşlar ve bu paylaşımlar onları RedHack‘li yapmış".

Eylemleri nedeniyle terör suçu ile yargılanacak olan Redhack, saldırılarının esas nedeninin AKP'nin baskıcı politikalarına karşı nefsi müdafaa olduğunu ifade etmişti: "Yaptığımız saldırılar devrimci ataklardır bu doğru ama düşünce ve ifade özgürlüğünün bu kadar baskılandığı, demokrasi adı altında sunulan temsil ve söz hakkınızı elinizden alan bu sistem içerisinde bizlerin yaptığı eylemler suç değil sadece nefsi müdafaadır".

Grup, davaya ne tür bir tepki verecekleri soruna ise şu şekilde cevap vermişti: "Ülke insanının menfaatlerini gözeterek açıklamadığımız onca belge ile neler yapacağımızı, eylemlerimizin dozunun nasıl artacağını düşünmek dahi istemezler. Buradan hakim, savcı ve ilgili bürokratlara sesleniyoruz. Sabrımızı ve becerimizi sınamayın. Bu bir tehdit değil hatırlatma yani bir nev’i 'zam değil güncelleme'".

(soL - Haber Merkezi)