Recep Tayyip Erdoğan çiçeği

Uluslararası alanda yaptığı kof çıkışlarla yurtdışından orkide olarak görünen Başbakan Erdoğan, kendi vatandaşına kaktüs!

soL (HABER MERKEZİ) Sri Lanka'nın T&uumlrkiye Fahri Konsolosu Bharati Wijeyeratbe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını bir orkide &ccedili&ccedileği i&ccedilin tescil ettirirken, Cumhurbaşkanı Abdullah G&uumll'&uumln adının da bir &ccedili&ccedileğe verilmesi i&ccedilin &ccedilalışmaların s&uumlrd&uumlğ&uumln&uuml belirtti. B&uumly&uumlk Britanya Kraliyet Bah&ccedilecilik Kurumu'ndan tescil ettirilen 'Dendrobium Recep Tayyip Erdoğan' isminin &ccedili&ccedileğe verilmesinin, Erdoğan'ın tsunami sırasındaki yardımlarına teşekk&uumlr i&ccedilin olduğu belirtilirken, T&uumlrkiye, Birleşmiş Milletler toplantısında da &quotter&oumlre karşı&quot Sri Lanka'ya&nbspdestek &ccedilıkmıştı.
&nbsp
Yurtdışından orkide g&oumlr&uumln&uumlyor ama...
Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP h&uumlk&uumlmetinin uluslararası alanda, &oumlzellikle Arap &uumllkeleri arasındaki bu pop&uumllaritesi, AKP'nin zaman zaman yaptığı &ccedilıkışlara dayanıyor. İktidar geldikleri d&oumlnemden beri Arap d&uumlnyasına yakın duran siyasi tavırlarını, Arap şeyhlerini ve krallarını debdebeyle ağırlayarak g&oumlstermişlerdi. Ortadoğu'da Amerikan karşıtı olarak g&oumlr&uumlnen ve ABD'ye&nbspbazı itirazlar y&oumlnelten&nbspAKP, daha sonra yalvar yakar kendilerini kullanması, &ccedil&oumlpe atmaması i&ccedilin ABD'ye koşuyor. 1 Mart tezkeresiyle başlayan &quotpop&uumllerlik&quot, son d&oumlnemde b&oumllgedeki barış g&oumlr&uumlşmelerinde rol almaya &ccedilalışarak genişletildi. İsrail ve Suriye arasındaki g&oumlr&uumlşmelerde arabulucu olan ve barış el&ccedililiğine savunan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden kısa bir s&uumlre sonra ger&ccedilekleşen İsrail saldırılarına karşı, ancak &quottelefonla konuşmayarak&quot tepki koyuyor.

Uluslararası alanda benzer bir tablo, G&uumlrcistan-G&uumlney Osetya savaşı sırasında yaşanmıştı. Savaş s&uumlrerken, T&uumlrkiye,&nbsparabuluculuk adına, &quotKafkasya istikrar ve işbirliği paktı&quot projesiyle araya girmeye &ccedilalışmış ve savaşın sonunda barış el&ccedilisi olarak ABD politikaları dahilinde G&uumlrcistan'ın yanında g&oumlr&uumlnm&uumlşt&uuml.
&nbsp
Recep Tayyip Erdoğan tarafından d&oumlnem d&oumlnem yapılan bazı &ccedilıkışlar da kısa bir s&uumlre sonra geri alındı. Filistin'de se&ccedilimi kazanan Hamas'ın temsilcisini T&uumlrkiye'ye davet eden Erdoğan, daha sonra İsrail ve ABD 'den gelen baskılar &uumlzerine, temsilciyle g&oumlr&uumlşmemek i&ccedilin parti binasının yanındaki mobilyacıda saklanmıştı.

AKP h&uumlk&uumlmetinin uluslararası alanda son icraatı ise Birleşmiş Milletler Ge&ccedilici G&uumlvenlik Konseyi &Uumlyeliği idi. Getirdiği unvanın dışında, esas &uumlyelerinin siyaseti belirlediği G&uumlvenlik Konseyi'nde, T&uumlrkiye'nin g&uumlc&uuml ancak&nbspyoksulları etkilemeye yetiyor.
&nbsp
Vatandaşa kakt&uumls

Başbakanının adı orkideye verilen AKP h&uumlk&uumlmeti, sokaktaki vatandaş i&ccedilin kakt&uumls olarak g&oumlr&uumln&uumlyor. &Oumlzellikle &quotteğet ge&ccedilen&quot krizle&nbspbirlikte, AKP h&uumlk&uumlmeti, kendisine se&ccedilimleri kazandıran istikrarı kaybetmiş g&oumlr&uumln&uumlyor. Uluslararası alanda verdiği arabulucu, barış isteyen tavrı, i&ccedil siyasette &quotKasımpaşalı kabadayılık&quot ile yer değiştiren Başbakan Erdoğan, &uumllke siyasetinde bir&ccedilok başlıkta &ccedil&oumlz&uumlm yolu olarak şiddeti se&ccediliyor. S&oumlylemleri giderek sertleşen Erdoğan, MHP'nin &quotya sev ya terk et&quotini Doğu illerinde yaptığı gezilerde sıklıkla kullanmaya başladı.
&nbsp
Başbakan Erdoğan'ın, vatandaşlara kakt&uumls olan bir tarafı da, g&oumlsterilerde, protesto eylemlerinde ve&nbsp1 Mayıs'larda&nbsppolise uygulattığı şiddet oldu. &quotOrantılı g&uuml&ccedil&quot olarak tabir ettiği bu m&uumldahale bi&ccedilimi, son d&oumlnemde polisin yetkilerinin artmasıyla, vatandaşın etindeki&nbspdiken olarak kaldı.