Recep Akdağ'dan "hukuk" dersi

Danıştay'ın kamu kurumlarındaki hekimlerin özel muayenehane açmalarını engelleyen Sağlık Bakanlığı kararı hakkında yürütme durdurma kararı vermesini değerlendiren Recep Akdağ, bunun bir "hukuk garabeti" olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Danıştay'ın bugünkü kararı ile ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt olarak, "Bu karar hukuk garabetidir. Hukuk fakültelerinde hukuk yanlışlığı olarak okutulacak ders olur. Bunun hekimlerin muayenehane açıp açmaması ile uzaktan yakından alakası olamaz. Danıştay 5. Dairesi benim konuşmama ne zaman yürütmeyi durdurma kararı verecek onu bekliyorum" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan, "Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre 30 Temmuz'dan itibaren üniversite öğretim üyeleri dışındaki kamuda çalışan tüm hekimlerin muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığına" yönelik açıklamasının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davaya ilişkin Danıştay 5. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermesini değerlendiren Akdağ, "Bize ulaşmış bir karar yok, ama basına yansıdığı kadar söylüyorum. Eğer böyle bir karar verilmişse bu hukuk garabeti olur. Hukuk fakültelerinde hukuk yanlışlığı olarak okutulacak ders olur. Biz herhangi bir işlem tesis etmiş değiliz. Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararlarıyla ilgili sitemize açıklama koymuşuz, bir işlem yapmamışız. Olsa olsa web sitesinden bu açıklamanın kaldırılması olabailir" dedi.

Özel hastaneci Akdağ'dan "halkçılık" dersi
Sağlık Bakanlığı döneminde özel hastanelere milyarlarca lira para aktaran bir sistem kuran Akdağ, yine "halkçılık" dersi vermeye devam ederek, "Türkiye'de seçkinci bazı zümrelerin dayatmaları halkın iradesinin önüne geçmesin. Yavrularımızın sağlık ihtiyacı olduğunda babaları muayenehanelere ücret ödemesin istiyoruz. Bundan Türkiye'de rahatsız olanlar sadece tuzu kurulardır. Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Cumhuriyet Halk Partisi'ne millet gereken cevabı verecektir. Tabipler Birliği'ne gelince gayri samimi davranışlarına devam etmektedir. Onlar birtakım lobilerle işbirliği yapa dursunlar biz milletimizle işbirliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.

(soL - Haber Merkezi)